До кінця тижня на більшій території України утримається тепла суха погода

До кінця тижня на більшій території України утримається тепла суха погода

25.03.14 13:37 0 721
Тепла суха погода утримуватиметься на більшій території України практично до кінця місяця. Зміна температурного режиму очікується 31 березня. Про це повідомив Микола Кульбіда, директор Українського гідрометеорологічного центру під час брифінгу у понеділок, 24 березня.

«Протягом минулого тижня в Україні максимальні показники стовпчиків термометрів сягали +16…+21 °С, а на Прикарпатті вони піднімалися до +23 °С. Такий температурний режим зберігатиметься на практично на всій території країни до кінця поточного тижня», – сказав Микола Кульбіда.

Також він розповів, що через відсутність опадів гідрологічна обстановка на водоймах наразі перебуває у стані відносного покою. Підвищення рівнів води спостерігається лише на правих притоках Прип’яті – у межах Волинської, Рівненської, Житомирської областей, де вода перебуває на заплавах і щодоби її шар збільшується на 1-2 см. Проте це не становить загрози для життєдіяльності громадян, – підкреслив директор Гідрометцентру.

Водночас, Микола Кульбіда наголосив, що через дефіцит опадів, що спостерігається наразі, запаси вологи у ґрунті менші від середніх багаторічних значень, особливо це стосується Херсонської, Миколаївської та частково Запорізької областей. За прогнозом синоптиків, найближчим часом (24-26 березня) невеликі та подекуди промірні опади очікуються у західних регіонах.

Зі свого боку, начальник відділу Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Василь Сніцар повідомив, що протягом минулого тижня на території нашої держави було зареєстрвоано 1 563 надзвичайні події. На всі випадки підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій забезпечили реагування з виїздом на місця виникнення. У результаті вжитих заходів було врятовано 29 осіб.

Крім того, за словами Василя Сніцара, на 1 389 пожежах, які сталися за тиждень, співробітники ДСНС України врятували 25 осіб, запобігли знищенню вогнем 368 будівель та 52 одиниць техніки. На пожежах загинуло 43 особи.

Також представник Служби порятунку «101» розповів, що протягом тижня піротехніки ДСНС України здійснили 136 виїздів, під час яких вилучили та знешкодили 798 боєприпасів часів минулих війн.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Львову представлять «Сто ...

КОМЕНТАРІ