Прокуратурою Рівненщини упереджено незаконне використання понад 13 млн грн бюджетних коштів

Прокуратурою Рівненщини упереджено незаконне використання понад 13 млн грн бюджетних коштів

25.03.14 16:44 0 673
Органами прокуратури Рівненської області з початку цього року попереджено незаконне використання понад 13 мільйонів гривень бюджетних коштів під час проведення процедур закупівель товарів, робіт і послуг.

Зокрема, перевіркою з’ясовано, що тендерним комітетом одного з обласних органів контролю переможцем конкурсу на виконання будівельних робіт на суму понад 5 млн. грн. визнано приватне підприємство, у штаті якого рахується лише 5 працівників, а дозвільні документи на залучення підрядників відсутні.

Однією з сільських рад Рівненського району при укладенні у листопаді минулого року договору з підприємством на будівництво дитячого садочка на суму майже 8 млн. грн. не було враховано, що строк дії ліцензії у підприємства-переможця на проведення робіт спливає на півтора року раніше терміну завершення будівництва, встановленого тендерною документацією.

На допущені порушення законодавства органами прокуратури відреаговано поданнями, а питання розірвання укладених договорів вирішується за ініціативою прокурорів у судовому порядку.

В Сарненському районі прокуратурою встановлено факт укладення органом місцевого самоврядування з приватним підприємцем договору на постачання дошкільнятам продуктів харчування за відсутності відповідних сертифікатів про їх якість. За поданням прокуратури результати тендеру анульовано, а укладений договір – розірвано.

Питання розпорядження бюджетними коштами та їх використання знаходяться на постійному контролі органів прокуратури Рівненської області. Перевірки на цьому напрямі тривають.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ