У Рівненській області свідомий вибір професії - успішна самореалізація

У Рівненській області свідомий вибір професії - успішна самореалізація

25.03.14 15:51 0 784
Вибір професії до душі - складне і відповідальне завдання. Своє майбутнє ми визначаємо задовго до останнього шкільного дзвінка. Від того, наскільки правильно буде вибраний професійний шлях, залежить, яке місце в житті людина буде займати. Коли тобі 15-16 років, складно підходити до такого важливого кроку системно.

Саме з метою допомоги підліткам протягом березня фахівці Дубенського міськрайонного центру зайнятості провели профорієнтаційні уроки «Вибираємо професію разом» у Дубенській гімназії № 1, Варковицькій гімназії, Шепетинській ЗОШ. До участі були залучені учні випускних та старших класів, для яких вибір професії є одним з найважливіших факторів планування свого майбутнього. Загалом послугами було охоплено понад 60 осіб.

На уроках фахівці центру зайнятості пояснили школярам важливість усвідомленого вибору професії, охарактеризували основні помилки при виборі. Адже, щоб не розчаруватися в майбутньому та досягнути успіху, необхідно постаратися. Вибір професії має бути планомірним та детально обдуманим. Важливо врахувати і свої особисті прагнення, здібності, особливості характеру, і потреби ринку праці.

На уроках старшокласники пройшли експрес-діагностику власних схильностей та здібностей. Школярі створювали карти власних знань, умінь і навичок, знайомились зі світом професій, потребами ринку праці. А під час презентації Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості багато хто задумався над оволодінням однією з сучасних робітничих професій.

На уроках з профорієнтації, вважають фахівці, кожен учень робить свій маленький крок до вибору професії, до визначення свого майбутнього у дорослому житті.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ