У філармонії до 25-річчя створення у Тернополі крайової організації Народного руху України за перебудову відбулася урочиста академія

У філармонії до 25-річчя створення у Тернополі крайової організації Народного руху України за перебудову відбулася урочиста академія

25.03.14 10:56 0 754
У заході взяли участь представники громадськості та влади. Перед присутніми виступали активісти, які започатковували організацію у Тернополі, представники обласної та міської влади. Святковий концерт подарували колективи філармонії, драматичного театру, учні тернопільської школи №17. Присутні також переглянули короткий документальний фільм, який був знятий у час зародження Народного Руху на Тернопільщині, зокрема, та в Україні, у час духовного піднесення українців наприкінці 80-х – початку 90-х років.

Під час урочистої академії присутні проводили паралелі між тодішніми та шніми подіями у державі, закликали молодь відстоювати власне право жити у демократичній країні та будувати справді вільну та цивілізовану державу.

«Найбільшу помилку на початку 90-х років наша молода держава допустила у тому, що не відбувся процес декомунізації. Переконаний, що наше суспільство, яке уже сформувалося як високо громадянське, зможе виправити помилки минулого, – наголосив заступник голови обласної ради Олег Боберський. – Дякую усім тернополянам, хто на світанку зародження демократії, сміливо та голосно заявили про боротьбу із тоталітаризмом. Вони зуміли підняти людей до боротьби за те, про що мріяли наші герої, – вільну Україну»

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола, Героїв Небесної Сотні та усіх, хто віддав життя за волю нашої держави.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Для населених пунктів, ...

КОМЕНТАРІ