«Народний Рух України в процесі становлення незалежної соборної України»

«Народний Рух України в процесі становлення незалежної соборної України»

25.03.14 18:00 0 776
Документальна виставка під такою назвою відкрилася у день 25-річчя з часу створення Тернопільської крайової організації Народного Руху за перебудову, в обласному краєзнавчому музеї.

На ній представлені світлини, документи, видання Народного Руху тощо.

Участь у відкритті виставки взли ті, хто зароджував Народний Рух на Тернопільщині – Михайло Левицький, Мирослав Осадца, Володимир Колінець, Богдан Ткачик, Василь Турецький, прийшло багато молоді.

Вітаючи присутніх, перший заступник голови обласної ради Сергій Тарашевський особливо наголосив на значній ролі тернопільських членів Народного Руху у справі здобуття незалежності України та національного державотворення.

«Особлива гордість у тому, що саме з Тернопільщини зародився Наодний Рух за перебудову, який став тією рушійною силою, яка підняла українців на боротьбу за незалежність нашої держави та розпаду Радянського Союзу, – зазначив Сергій Тарашевський. – Народний Рух України ставив перед собою і ще одне важливе завдання з відродження духовності та традицій українського народу. Ця організація стала тим добірним зерном, що лягло у благодатний грунт та проросло нашою незалежністю, духовним та патріотичним злетом, формуванням свідомого громадянського суспільства. І, без сумніву, шні події, гідна подиву боротьба українців за побудову справді вільної та демократичної держави, де основою повинно бути верховенство права та загальнолюдські свободи, також бере свої витоки Народного Руху України. Дякую усім, хто 25 років тому об’єднався для того, щоб сприяти пробудженню нашої країни».

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Волині знищили 128 ...

КОМЕНТАРІ