Упродовж декількох тижнів буковинці добровільно здавали зброю та боєприпаси

Упродовж декількох тижнів буковинці добровільно здавали зброю та боєприпаси

26.03.14 14:30 0 679
У період з 4 до 21 березня мешканці краю здали 21 одиницю зброї. З яких 16 мисливських рушниць, 1 одиниця короткоствольної нарізної зброї армійського зразка, дві одиниці холодної та дві саморобної, 5 спецзасобів, 3 гранати, 125 грам пороху та 237 набоїв різного калібру.

Нагадаємо, що в цей період на території України проводились заходи спрямовані на вилучення зброї та боєприпасів із незаконного обігу, шляхом її добровільної здачі громадянами до міліції.

УМВС повідомляє про те, що громадяни і надалі можуть добровільно здавати в органи внутрішніх справ вогнепальну, газову, холодну зброю, спецзасоби вітчизняного виробництва для відстрілу набоїв, споряджених гумовими кулями, боєприпаси і вибухівку, що зберігаються у них незаконно. Відповідно до ч.3 ст. 263 Кримінального кодексу України такі громадяни будуть звільнені від відповідальності.

У той же час правоохоронці попереджають про кримінальну відповідальність за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами передбачену ч. 1,2 ст. 263 Кримінального кодексу України. Санкція даної статті - позбавлення волі на строк від трьох до семи років

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області у ...
Наступна новина: Для надання адресної ...

КОМЕНТАРІ