На Волині вшанували пам'ять В’ячеслава Чорновола

На Волині вшанували пам'ять В’ячеслава Чорновола

26.03.14 11:42 0 686
У Луцьку вшанували пам'ять видатного українського діяча, політика, лідера «Народного Руху України» В’ячеслава Чорновола. Рівно 15 років тому він загинув у автокатастрофі.

Участь у заході взяли голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт, заступник голови облради Ігор Гузь, керуючий справами Луцької міської ради Юрій Вербич, громадськість міста. Вони поклали квіти до меморіальної дошки В’ячеславу Чорноволу та виступили з промовами.

Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт зазначив: «В’ячеслав Чорновіл своє життя присвятив Україні. Він жив нею та з гордістю ніс звання українець. нам не вистачає саме такого політичного та громадського діяча, для якого на першому місці держава та народ. Нині ми мусимо рухатись до тієї України, про яку В’ячеслав Чорновіл мріяв. Він боровся за неї, тому можна сказати, що він перший, кого вбила влада. І саме з нього почалася Небесна Сотня».

На вулиці В’ячеслава Чорновола відбувся також мітинг з нагоди 15-річчя загибелі українського діяча, його провів один із засновників Народного Руху на Волині Володимир Банада.

Громадськість міста згадали епізоди життєвого шляху В’ячеслава Чорновола.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині у ...
Наступна новина: В Рівному ПЛАН ЗАХОДІВ ...

КОМЕНТАРІ