Григорій Пустовіт: Оновлення кадрів поки що відбувається не так швидко, як того бажала б громада. Водночас ці процедури не дозволяють допустити у владу випадкових, некомпетентних людей

Григорій Пустовіт: Оновлення кадрів поки що відбувається не так швидко, як того бажала б громада. Водночас ці процедури не дозволяють допустити у владу випадкових, некомпетентних людей

26.03.14 10:40 0 661
Під час зустрічі голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта з представниками обласних, районних, всеукраїнських засобів масової інформації лунало чимало гострих запитань. У багатьох йшлося про неоперативність кадрових призначень. На думку голови облдержадміністрації - це закономірно, адже усі свідомі громадяни прагнуть, аби влада на місцях працювала ефективно, на користь громади.

Голова облдержадміністрації визнав, що оновлення кадрів поки що відбувається не так швидко, як того бажала б громада. “Існує загальнодержавний механізм, який не помітний в звичних умовах життєдіяльності країни. кожен кандидат проходить спецперевірку в вищих органах влади, в Кабміні, в Адміністрації Президента. А вона триває два тижні і довше. Усі ми прагнемо, щоб ці процеси відбувалися оперативно, з дня на день ми чекаємо офіційного призначення Романа Карпюка на посаду заступника голови облдержадміністрації. Надіслані до столиці й документи решти кандидатів на посади заступників голови облдержадміністрації”, - розповів журналістам Григорій Пустовіт.

“Щодо голів райдержадміністрацій, то більшість з них офіційно були звільнені лише минулого тижня. А вже надіслані на погодження документи нових кандидатур керівників більшості районів. Сподіваюся на оперативний їх розгляд. Водночас, такі процедури не дозволяють допустити у владу випадкових, некомпетентних людей”, - зауважив голова облдержадміністрації.

Також очільник виконавчої влади краю поінформував представників ЗМІ про механізми дії урядової постанови №65, яка накладає низку обмежень на органи виконавчої влади, в тому числі й щодо нових кадрових призначень.

“Нині ми можемо звільнити людину, однак взяти на вакантну посаду іншого спеціаліста поки заборонено. Лише посади голів РДА, їх заступників, керівників структурних підрозділів нам дозволено призначати”, - зазначив Григорій Пустовіт та зауважив, що така ситуація - тимчасова, й пов'язана з жорсткою економією бюджетних коштів.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ