У Волинській області голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт пропонує журналістам разом вибудувати відповідальну інформаційну політику в умовах зовнішньої загрози

У Волинській області голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт пропонує журналістам разом вибудувати відповідальну інформаційну політику в умовах зовнішньої загрози

26.03.14 09:30 0 679
Поділитися думками, напрацювати спільне бачення щодо нинішньої ситуації в Україні та поміркувати над методами протидії антиукраїнській інформаційній пропаганді, яку веде Російська Федерація — такими були основні цілі зустрічі голови Волинської облдержадміністрації Григорія Пустовіта з головними редакторами обласних, районних, міських друкованих, електронних засобів масової інформації, а також власкорами всеукраїнських видань.

Як повідомив голова облдержадміністрації, головна тема шньої розмови - інформаційна політика в умовах зовнішньої загрози. “Ми усі бачимо, як ведеться жорстка інформаційна війна щодо України, на формування негативного іміджу нашої держави кинуті сили найпотужніших російських ЗМІ. Рівноцінно відповідати на таку масовану атаку відвертої брехні ми не можемо”, - зазначив Григорій Пустовіт.

“На жаль, це реальність і, відверто кажучи, на теренах України, та і навіть Волині, вже є певні результати. З огляду на це, нам потрібно спільно напрацювати такі методи роботи, спільну політику, спрямовану на створення українського героїчного образу, щоб вселити у людей віру та оптимізм.

«Ні в якому разі мова не йде про тиск чи вказівки влади, я найменше хотів би такого сприйняття. Лише обмін думок, виважена позиція, влучне слово, об'єктивність та відкритість думок”, - підкреслив голова облдержадміністрації.

“Адже не потрібно сіяти панічні настрої серед людей, ніби то влада неефективна, не керує країною, областю”, - акцентував він.

“Ви - четверта влада в Україні. Ви - найдинамічніша, найактивніша, і чи не найвпливовіша гілка влади в державі, громадяни довіряють слову з газети, з екрану телевізора, з радіо, з інтернет-шпальт. То кому ж як не ЗМІ в силі вселити в людей оптимізм, віру в свою країну, дати їм можливість об'єктивно дивитися на події”,- наголосив Григорій Пустовіт.

Серед озвучених пропозицій - презентація засад законодавства інформаційної безпеки, формування позитивного іміджу Західної України через співпрацю з журналістами східних регіонів нашої держави, а також Польщі і Білорусії; відновлення проводового радіомовлення, розробка плану дій влади у складний період та оперативне інформування громадськості тощо.

Крім того, журналісти висловлювали обурення щодо неоперативності кадрових призначень, бездіяльності правоохоронних органів та проведення незаконної люстрації.

Голова облдержадміністрації подякував представникам засобів масової інформації за пропозиції, думки, критику, та запевнив, що подібні зустрічі будуть традиційними.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ