Волинський спортсмен – чемпіон України серед молоді з метання спису

Волинський спортсмен – чемпіон України серед молоді з метання спису

26.03.14 08:01 0 747
Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт зустрівся з чемпіоном України серед молоді з метання спису волинянином Максимом Богданом та його тренером Володимиром Сахаруком.

З 19 по 21 лютого ц.р. в Ялті проходив чемпіонат України серед молоді з метання списа, де Максим Богдан здобув перемогу та встановив особистий рекорд, метнувши спортивне знаряддя на 80 метрів і 40 сантиметрів.

Окрім того, 16 березня волинський спортсмен у складі збірної команди України переміг у змаганнях у м. Лейрія (Португалія) на зимовому Кубку Європи. Там його результат був 83,41 м. Цей показник є найкращим в світі цього сезону, а також - молодіжним національним рекордом України.

Григорій Пустовіт привітав спортсмена та його тренера з успішними виступами, вручив їм відзнаки обласної державної адміністрації.

«Ви - найсильніший метальник світу і ніхто з вашим результатом не може зрівнятись. Хотілося б, щоб ця тенденція зберігалась і, щоб встановлювали не лише національні рекорди України, а й світові. За Вас вболіває вся Волинь та Україна», - сказав голова облдержадміністрації.

Окремо, Григорій Пустовіт подякував тренеру: «Спасибі, що виховали такого прекрасного спортсмена. Я не сумніваюсь, що під вашим чуйним керівництвом, Максим досягне ще кращих результатів».

«Кожна перемога спортсмена сприймається нами, як успіх усіх нас. Нині в нашій країні важка економічна ситуація та існує зовнішня загроза. Тому багато людей чекають позитивних новин. Ваші успіхи для багатьох є сигналом того, що не все втрачено, що у нас є люди, які не дивлячись ні на що, стають кращими у світі», - підкреслив Григорій Пустовіт.

Володимир Сахарук зауважив, що перемогу Максим Богдан присвятив «Небесній сотні» та волинянину Василю Мойсею, що загинув на Майдані.

« Я не зміг бути поруч зі своїм вихованцем в Лейрії, тому підтримував його через скайпу. Події в Україні надихнули нас на позитивні результати і ми вирішили показати всьому світу, що козацький дух неможливо зламати. Перед змаганнями я сказав Максиму лише одне: ти повинен бути найкращим. І він це зробив», - розповідає тренер.

Максим зазначив, що у Португалії він відчував підтримку місцевої української громади.

З 1 січня ц.р. за підсумками виступів у спортивному сезоні-2013 волинський спортсмен отримує щомісячну стипендію за рахунок коштів обласного бюджету. За спортивні досягнення йому також виплатять одноразову грошову допомогу.

Довідково: Богдан Максим Володимирович народився 27 лютого 1994 року в с. Старий Чорторийськ Маневицького району. Перший тренер спортсмена – Засєкін Володимир Володимирович. З 2008 року й донині він тренується в ДЮСШ Луцького району під керівництвом тренера-викладача вищої категорії Сахарука Володимира Івановича зі спеціалізації метання списа.

У 2013 році Максим став чемпіоном України серед юніорів, де вперше виконав норматив майстра спорту України. У складі збірної команди держави вдало виступив на чемпіонаті Європи серед юніорів в м. Рієті (Італія), де встановив юніорський рекорд України у метанні списа – 78 м 77 см та вперше виконав норматив майстра спорту України міжнародного класу.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ