В Луцьку міський голова Микола Романюк взяв участь у нараді щодо обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади

В Луцьку міський голова Микола Романюк взяв участь у нараді щодо обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади

26.03.14 13:51 0 823
У Києві відбулася нарада з питань обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

У заході взяли участь Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства в Україні Володимир Гройсман, Міністр юстиції Павло Петренко.

Учасники зустрічі обговорили проект Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк наголосив на необхідності максимальної передачі повноважень органам місцевого самоврядування та внесення змін до Конституції й відповідного законодавства щодо формування місцевих виконавчих комітетів: «Виконавчі комітети повинні взяти на себе всю повноту відповідальності за стан справ в кожній області. Це дасть можливість, в першу чергу, підвищити підзвітність безпосередньо перед місцевою громадою тих людей, які будуть розпоряджатись ресурсами місцевої громади».

Луцький міський голова Микола Романюк під час свого виступу вніс пропозицію щодо передачі реєстраційних функцій Міністерства юстиції України Центрам надання адміністративних послуг на місцях. Зокрема, він запропонував реалізувати пілотний проект у ЦНАПі міста Луцька.

Це питання було обговорено й під час особистої зустрічі Миколи Романюка з Міністром юстиції України Павлом Петренком.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ