В Закарпатській області юного мандрівника правоохоронці повернули додому

В Закарпатській області юного мандрівника правоохоронці повернули додому

26.03.14 15:16 0 685
Правоохоронці знайшли юного втікача у сусідньому районі. 14-річний хлопець маршруткою доїхав до Іршави, ночував у закинутому вагоні вузькоколійки і «тримав курс» на м.Виноградів. Працівники міліції завадили юному мандрівнику продовжити подорож.

20 березня до чергової частини Мукачівського міськвідділу міліції надійшла інформація зі спеціалізованої школи-інтернат для сліпих та слабозорих про зникнення 14-річного вихованця закладу. Саме того дня його на час весняних канікул хотіла забрати мати, яка мешкає в Ужгороді.

На пошуки дитини, яка має вади зору, був націлений особовий склад Мукачівського міського відділу міліції. Були розіслані орієнтування з прикметами хлопця до всіх міських та районних міліцейських відділків області.

Менше ніж за добу хлопця було знайдено в Іршаві. Увагу правоохоронців привернув невисокого зросту хлопчик, який був дуже брудний і тримав у руках клунки з речами. На запитання, з ким він подорожує, неповнолітній знизав плечима. Окрім того, він підпадав під опис розшукуваного.

- Коли за зниклим приїхали працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей Мукачівського міськвідділу міліції, - розповідає оперуповноважений Володимир Рипич, - він був засмучений і не хотів повертатися додому. Під час профілактичної бесіди з неповнолітнім, останній стверджував, що він хотів мандрувати всією областю. Маючи при собі кілька гривень, на автобусній станції в Іршаві він знайшов ще 50 грн. За всі гроші купив дитячу палатку, ночував у закинутому вагоні вузькоколійки, харчувався булочками. Наступне місто, куди мав намір поїхати неповнолітній, був Виноградів.

Наразі хлопця повернули до спеціалізованого закладу в м.Мукачеві, звідки зобов`язалась забрати його мати. Правоохоронці провели профілактичну бесіду з неповнолітній мандрівником про неприпустимість такої поведінки. А матері вкотре наголосили, що піклування і догляд за сином – це її першочерговий обов`язок.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку теніс – гра ...

КОМЕНТАРІ