У Львівській філармонії концертом вшанують пам’ять піаністки Тетяни Чекіної

У Львівській філармонії концертом вшанують пам’ять піаністки Тетяни Чекіної

26.03.14 12:49 0 647
У Львівській філармонії 28 березня, у п’ятницю, відбудеться концерт «IN MEMORIAM», присвячений видатній піаністці Тетяні Чекіній. Концерт пройде за участю чоловіка піаністки скрипаля Олега Криси та Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії під батутою Тараса Криси.

Про це інформує прес-служба ЛМР.

«Центральним твором першого відділення стане концерт для скрипки з оркестром Ре-мінор Петра Чайковського у виконанні Олега Криси. Концерт є одним із найпопулярніших у сучасному скрипковому репертуарі. У ньому проявляється справжня майстерність скрипаля-віртуоза. Блискуча віртуозність партії соло інструменту поєднується тут з справжньою симфонічністю, темпераментом музики, яскравістю і соковитістю колориту. Концерт став обов’язковим твором для виконання на Міжнародному конкурсі імені Чайковського», – йдеться у повідомленні.

Також у виконанні оркестру та Олега Криси прозвучить «Чарівне озеро» Анатолія Лядова. Майже імпресіоністична за звуковою колористикою мініатюра вимагає надзвичайно тонкого, деталізованого виконання, уваги до найдрібнішого гармонічного та динамічного штриха.

На завершення пам’ятного вечора прозвучить «Шехеразада» – твір видатного російського композитора М. Римського-Корсакова. «Шехеразада» вважається одним з найкращих і найпопулярніших симфонічних творів композитора. За формою твір є симфонічною сюїтою, тобто багаточастинним твором, написаним для симфонічного оркестру. Кожна частина має власну програму та відповідну назву. Її музичний матеріал неодноразово використовували як основу для нових композицій у сфері академічної і естрадної музики.

«Подружжя Олега Криси і Тетяни Чекіної було справжнім творчим тандемом – із 1967 року вони неодноразово виступали й побували з концертами у багатьох куточках світу – Європі, США (зокрема виступали у Карнегі-голі в Нью-Йорку), Канаді, Австралії, Новій Зеландії, Кореї. Записи Тетяни й Олега випустили такі фірми, як «Мелодія», BIS, TRITON, TNC і Russian Disc. Разом з чоловіком Тетяна працювала у Істменській вищій школі музики (Рочестер, штат Нью-Йорк)», – зазначили організатори.

Нагадаємо, 7 грудня 2013 року Тетяна Чекіна та Олег Криса потрапили в автокатастрофу, в якій Тетяна загинула.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ