Болгарія оздоровить дітей, батьки яких загинули на Майдані

Болгарія оздоровить дітей, батьки яких загинули на Майдані

26.03.14 14:26 0 682
Болгарія безкоштовно оздоровить дітей Небесної сотні.

Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Болгарії в Україні Красімір Мінчев під час зустрічі з міністром охорони здоров’я України Олегом Мусієм, повідомляє прес-служба МОЗ України.

Болгарський дипломат повідомив, що його країна пропонує безоплатне оздоровлення дітей, батьки яких загинули під час сутичок на Майдані. Тому посольство має якнайшвидше отримати інформацію про кількість таких дітей, аби сформувати групи віком від 8 до 18 років на відпочинок протягом двох тижнів під час літніх канікул.

«Україна єдиний народ, незалежно від того, хто до якого політичного табору належить. Тому ми готові прийняти дітей, які втратили батьків з різних боків барикад» – зазначив Красімір Мінчев.

Олег Мусій подякував за підтримку дружнього болгарського народу у скрутні для українців часи та зауважив, що для українських лікарів теж немає різниці, хто і з якого боку загинув – горе у родин одне, а до складу Небесної сотні також належать й загиблі військовослужбовці.

Міністр додав, що для дітей також важлива психологічна реабілітація, аби відволіктися від сумних спогадів втрати батьків. Цьому може сприяти відпочинок у гірських районах Болгарії.

Під час зустрічі Красімір Мінчев висловив побажання болгарських фармацевтичних виробників щодо скорочення термінів реєстрації та перереєстрації лікарських засобів, спрощення сертифікації та лабораторних досліджень ліків, а також подолання непрозорості ціноутворення на ці послуги.

Олег Мусій запевнив болгарського дипломата, що ці пропозиції будуть викладені в новій редакції Закону «Про лікарські засоби», який повністю буде адаптований до норм Євросоюзу, а прозорість всіх процедур для українських та іноземних виробників забезпечить очистка органів виконавчої влади, що опікуються медичними та фармацевтичним секторами, від корупційних дій.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Тернопілля: до місцевого ...

КОМЕНТАРІ