У Львові Ірина Сех вшанувала пам'ять композитора Ігоря Білозора

У Львові Ірина Сех вшанувала пам'ять композитора Ігоря Білозора

26.03.14 15:52 0 734
24 березня 2014 року, в день уродин відомого композитора Ігоря Білозора, біля його могили на Личаківському цвинтарі зібралися рідні, друзі, колеги. Священики відслужили панахиду, відбулося урочисте покладання квітів до могили і віче. У церемонії взяла участь голова Львівської облдержадміністрації свободівка Ірина Сех.

Виступаючи на зібранні, вона зазначила, що пісні Ігоря Білозора – поза часом, упродовж багатьох років вони популярні в Україні та поза її межами.

"Ігор Білозір загинув за те, що любив українську пісню, рідне слово, рідну землю. Минуло 14 років, як його не стало, і поруч виросли могили героїв з Майдану, які також загинули за любов до своєї країни. Стоячи біля могили великого композитора, хочу сказати, що ми мусимо змінити нашу державу, і ці смерті не можуть бути даремними", – зазначила Ірина Сех.

Перед громадою виступили народна артистка України Оксана Білозір, син композитора Андрій, його колеги з "Ватри", однокласники та друзі.

Після поминальних заходів на честь композитора Ірина Сех відвідала могили чотирьох героїв Майдану на полі почесних поховань на Личаківському цвинтарі та взяла участь в панахиді, яку відправили священики Роман Назаркевич, Мирослав Ковальчук, Тарас Когут.

Довідка:

Ігор Йосипович Білозір (24 березня 1955, Радехів - 28 травня 2000, Львів) - український композитор і виконавець, народний артист України, лідер ВІА "Ватра".

Народився 24 березня 1955 року в місті Радехові у Галичині. Навчався в Радехівській ЗОШ № 1. Перші музичні композиції І. Білозіра виконував шкільний вокально-інструментальний ансамбль, а перший професійний запис відбувся у 1969 році на Львівському радіо в передачі "Мандрівний меридіан".

Згодом переселився до Львова, мешкав за адресою вулиця Фредра, 4 ( зараз на цьому будинку висить пам'ятна табличка). Навчався у Львівському музично-педагогічному училищі та Львівській консерваторії. Стажувався у США та Канаді.

З 1977 року - керівник ВІА "Ритми Карпат" Львівського автобусного заводу, з 1979 - художній керівник і соліст ВІА "Ватра" Львівської обласної філармонії.

Помер 28 травня 2000 року. Похований у Львові на Личаківському цвинтарі (поле № 2).

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Австралія через негоду ...
Наступна новина: В Луцьку центр надання ...

КОМЕНТАРІ