П’ятеро медичних сестер Львівщини офіційно працюватимуть у медичних закладах Тюрингії (ФРН)

П’ятеро медичних сестер Львівщини офіційно працюватимуть у медичних закладах Тюрингії (ФРН)

26.03.14 16:12 0 707
25 березня, в.о. заступника голови-керівника апарату ОДА Мирослав Трещов провів зустріч із керівником департаменту освіти та перекваліфікації Торгово-промислової палати м. Ерфурт (Тюрінгія, ФРН) Томашем Фальбушем та менеджером Центру Європейських програм Тюрингії Ліліаною Грицишин.

Під час зустрічі Ліліана Грицишин повідомила, що 29 листопада 2013 року було підписано Угоду про науково-освітню співпрацю в галузі медицини між Львівським державним медичним коледжом ім. Андрія Крупинського та Неандерклінікою ТзОВ «Гарцвальд» (Тюрінгія, ФРН). Як результат цієї Угоди, вже навесні цього року перші п’ять медичних сестер коледжу будуть офіційно працевлаштовані до медичних закладів Тюрингії.

«Львівщина є однією з перших областей України, звідки медичні сестри після закінчення коледжу офіційно запрошені на роботу у Федеративну Республіку Німеччина. Ми привезли для них угоди про працю, офіційно вже винайняли житло. Хочу також зазначити, що угоди укладені за законами Німеччини спочатку на три роки, а потім є можливість продовжити їх безстроково», – сказала Л. Грицишин.

Водночас керівник департаменту освіти та перекваліфікації Торгово-промислової палати м. Ерфурт (Тюрінгія, ФРН) Томаш Фальбуш поінформував, що торгово-промислова палата Тюрингії є організацією для 63 тис підприємств ФРН – від маленьких до найбільших, які відповідають за торгівлю, машинобудування, газотранспортну систему тощо. Він зазначив, що не виключає того, що в Тюрингії вже в скорому майбутньому зможуть собі знайти роботу фахівці з інших країн, в тому числі і з України.

«Протягом мого перебування у Львові я відвідав низку коледжів, враження дуже хороші. Існує великий потенціал для спільної співпраці, однак єдина вимога – це знання німецької мови», – зазначив Т.Фальбуш.

Своєю чергою, в.о. заступника голови-керівника апарату ОДА Мирослав Трещов наголосив на важливості розвитку співпраці між Львівською областю та Вільною землею Тюрінгія: «Сподіваюся, що вже напрацьовані і майбутні проекти в галузі освіти принесуть велику користь як для студентів так і для фахівців Львівщини. Адже, на мою думку, не фінансові інвестиції, а саме розвиток людської особистої, її рівня освіти є найбільш важливим внеском для розвитку країни», – зазначив М. Трещов.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ