Освітяни Львівщини та Польщі продовжують активну співпрацю

Освітяни Львівщини та Польщі продовжують активну співпрацю

26.03.14 16:33 0 700
Шляхи співпраці профільних навчальних закладів Польщі та України цими днями обговорили під час робочої зустрічі в.о. директора департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Романа Бабія з директором комплексу шкіл № 2 в м. Остшешів (Республіка Польща) Вітольдом Якубчиком та директором Дрогобицького професійного політехнічного ліцею Володимиром Ткачом.

Зокрема, під час зустрічі Вітольд Якубчик наголосив на позитивному досвіді співробітництва з Дрогобицьким професійним політехнічним ліцеєм, що триває уже шість років. Продовження та розширення такої співпраці між освітніми закладами підтримали всі учасники діалогу. Зазначимо, що за інформацією департаменту освіти і науки облдержадміністрації, у червні 2014 року запланована поїздка дітей у Словаччину, у серпні представники Дрогобицького політехнічного ліцею візьмуть участь у фестивалі паштетів та виробів з гуски в м.Остшешів, у жовтні в м. Дрогобичі проходитиме міжнародний фестиваль вареників, а в грудні – фестиваль досягнень у Чехії.

Під час спілкування сторони розглянули питання щодо організації та дати проведення спільного 10-денного літнього велосипедного туру Західною Україною: Кам’янець-Подільський – Калуш – Коломия – Чернівці – Хотин – Стрий.

Учасники зустрічі озвучили й напрацювання попереднього року. Так, за результатами укладених угод з комплексом шкіл № 2 в м. Остшешів у 2013 році відбулась спільна зустріч працівників Дрогобицького професійного політехнічного ліцею, працівників школи з м. Літомишль (Чехія) і господарів, під час якої обговорено питання спільної практики у згаданому чеському місті.

Також м. Дрогобич відвідали й працівники з м. Остшешова та м. П’єштани (Середня спеціальна школа городництва (Словаччина)). Під час візиту вони зосередили увагу на перспективах розвитку професії садівничого напрямку.

Учні Дрогобицького професійного політехнічного ліцею на чолі з майстром виробничого навчання відвідали «Садівничо-технічну школу м. Літомишль (Чехія), де мали змогу поспілкуватись з учнями Польщі (м. Остшешів), Словаччини (м. П’єштани), Франції (м. Брно) та Німеччини. Вони ознайомились з новинками передової техніки в галузі ремонту та обслуговування автомобілів, відвідали завод, який виготовляє автомобілі марки «Шкода».

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку міський голова ...
Наступна новина: На Тернопіллі Олег Сиротюк ...

КОМЕНТАРІ