Рятувальники провели пластунам екскурсію музеєм пожежництва Львівщини

Рятувальники провели пластунам екскурсію музеєм пожежництва Львівщини

26.03.14 10:16 0 697
Маленькі пластуни станиці Львів Пласту Національної скаутської організації України 24 березня відвідали пожежно-технічну виставку Головного управління ДСНС України у Львівській області.

Історія пожежництва Галичини має довгу та цікаву історію, яка сповнена різноманітних легенд, таємниць та героїчних вчинків. Юним скаутам розповіли про історію становлення пожежної справи, показали спорядження вогнеборців різних періодів. Дітлахи приміряли та зробили пам’ятні фото у пожежних касках біля одного з перших пожежних насосів Львівщини.

Окрім історичних фактів, не забули рятувальники наголосити на правилах безпеки життєдіяльності. На макеті багатоповерхівки малюкам роз’яснили роботу систем автоматичної пожежної сигналізації та розповіли про методи ліквідації пожеж на висоті. А для кращого засвоєння теоретичного матеріалу, фахівці ДСНС показали пластунам навчальний мультфільм про вибухонебезпечні предмети.

Інформація про небезпечні надзвичайні події особливо зацікавили слухачів. Пластуни дізналися про причини виникнення природних катаклізмів та переглянули наслідки таких небезпечних події на фото. Багато кого із малюків вразили історії про лісові пожежі, під час яких згорають усі живі істоти. Тому малюки обіцяли після відпочинку на природі завжди гасити полум’я та прибирати після себе усе сміття. Окремий зал виставки присвячений пам’яті титанічної роботи пожежних під час ліквідації наслідків Чорнобильській катастрофи.

Після музею дітей запросили на екскурсію у пожежно-рятувальну частину. Тут рятувальники розповіли про бойову роботу, показали пожежні автомобілі та інше аварійно-рятувальне обладнання. Малюки перебували у абсолютній ейфорії від побаченого та пообіцяли дотримуватися усіх правил безпеки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі двічі ...
Наступна новина: Відомий фестиваль «Джаз ...

КОМЕНТАРІ