Ірина Сех: "Ми відкриті для закордонних місій, які мають на меті з'ясувати реальну ситуації в Україні"

Ірина Сех: "Ми відкриті для закордонних місій, які мають на меті з'ясувати реальну ситуації в Україні"

26.03.14 13:30 0 666
24 березня 2014 року свободівці в особі голови Львівської облдержадміністрації Ірини Сех та голови Львівської обласної ради Петра Колодія зустрілися з делегацією Парламентської асамблеї ради Европи на чолі з Президентом ПАРЕ Анною Брассер. Делегація має на меті з'ясувати ситуацію в Україні, щоб підготувати матеріяли для слухань в Парламентській асамблеї ради Европи, які заплановані на квітень цього року.

"Ми вирішили, що нам обов'язково треба побувати не лише в Києві, але й у Донецьк, а потім – у західні регіони України. Для нас вкрай важливо сформувати повноцінну картину того, що відбувається в Україні; Маємо побачити її не тільки такою, яку видно з Києва, а й зсередини, у регіонах", – пояснила Анна Брассер.

Керівники Львівщини подякували представникам ПАРЕ за розуміння ситуації, яка склалась в Україні, а також небайдужість до проблем нашої держави.

"Ми відкриті для іноземних спостерігачів, закордонних місій, які мають на меті з'ясувати реальну ситуацію в Україні та об'єктивно поінформувати громадськість Европи та світу, – запевнила голова Львівської ОДА Ірина Сех. – Привід для введення російських військ був абсолютно надуманим, оскільки права національних меншин в нашій країні завжди були захищеними. Про це свідчить величезна кількість національно-культурних товариств в державі, зокрема й у Львівській області, кількість середніх шкіл з національними мовами викладання, а також мовна ситуація в країні".

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій поінформував представників ПАРЕ, що Львівщина надає прихисток кримцям.

"На наше запрошення відгукнулось понад 2 тисячі кримців. Це не тільки українці, а і татари, і росіяни, які проживають у Криму. Близько 1 тисячі 200 мешканців півострова вже перебувають на Львівщині. Їм забезпечені гідні умови для проживання. Їх діти навчаються у школах та дошкільних закладах, забезпечено медичний нагляд. Найважливіше, що тут вони себе почувають у безпеці", – розповів Петро Колодій.

Водночас, як уточнила Ірина Сех, розпочався процес врегулювання пенсійних та інших соціяльних виплат для кримців, які зараз проживають на Львівщині.

"Кримські татари зараз потребують особливого захисту, оскільки вони є корінним населенням Криму, тому Львівська область і запросила мешканців окупованого півострова на тимчасове проживання", – сказала Ірина Сех.

Підсумовуючи зустріч з керівництвом Львівщини, представники делегації ПАРЕ запевнили, що повністю підтримують територіяльну цілісність України і вважають неприпустимим порушення міжнародного права з боку Росії.

"Є відмінності на сході та на заході України. Там живуть люди, які відмінні через мову, культуру, історію, але це не дві України, це одна єдина Україна", – сказала Президент ПАРЕ Анна Брассер.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ