Чернігів: 12 квітня – День довкілля

Чернігів: 12 квітня – День довкілля

26.03.14 09:02 0 655
12 квітня в Чернігові пройде День довкілля, а весь квітень оголошено місячником благоустрою. Відповідне розпорядження підписав міський голова Олександр Соколов.

Про організаційні питання проведення місячника благоустрою та загальноміського суботника йшлося на нараді на чолі з заступником міського голови Володимиром Кривенком.

Він зазначив, що традиційно до прибирання долучаються працівники підприємств, установ і організацій, бюджетних закладів, школярі та студенти, власники приватних садиб та дачних ділянок, підприємці. До участі в загальноміському суботнику 12 квітня запрошуються також політичні партії та громадські організації. Всі бажаючі можуть звернутися до відділу благоустрою управління житлово-комунального господарства міськради за телефоном 4-32-56 та визначитися з ділянками, що потребують прибирання.

«Більше уваги маємо приділити околицям, зокрема, вулицям із великою кількістю транзитного транспорту – Щорса, Шевченка, Кільцевій, Глібова, Ціолковського. Якісно доведеться попрацювати в Центральному парку культури та відпочинку, на берегах Десни і Стрижня», - наголосив В. Кривенко.

Основну й найбільш вартісну частину робіт, пов’язаних із весняним прибиранням, як то навантаження великогабаритного сміття, вивезення сміття на полігон, побілка дерев і бордюрів, задіяння спецтехніки, беруть на себе комунальні служби – КП «Зеленбуд» та КАТП 2528.

Під час місячника благоустрою заплановано й озеленення міських територій. Керівник КП «Зеленбуд» Володимир Брайко запевнив, що підприємство реалізуватиме саджанці за прийнятною ціною. Комунальники нагадують: місця для висадки дерев та кущів мають бути обов’язково погоджені з «Зеленбудом», щоб обрані ділянки були вільні від підземних комунікацій.

Із недбалими господарями та з порушниками Правил благоустрою міста боротиметься міська екологічна інспекція. В. Кривенко також доручив начальнику інспекції проконтролювати, щоб сміття вивозилося виключно тентованою технікою.

Управління ЖКГ міської ради разом із відповідними службами районних у місті рад координуватиме роботу з закріплення територій для прибирання та вивезення зібраного сміття.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ