Пожежно-профілактичні відпрацювання населених пунктів Житомирщини продовжуються

Пожежно-профілактичні відпрацювання населених пунктів Житомирщини продовжуються

26.03.14 10:07 0 669
З метою запобігання виникнення пожеж, загибелі та травмування людей на них у період з 24 по 25 березня рятувальниками Коростишівського та Бердичівського районів спільно із зацікавленими органами проводилися пожежно-профілактичні відпрацювання населених пунктів. Особлива увага приділялась багатодітним, малозабезпеченим, одиноким жителям та громадянам похилого віку.

При обстеженні житлових будинків було виявлено ряд чинників, що можуть призвести до виникнення пожежі та загибелі людей, зокрема: у половини відвіданих осель пічне опалення не відповідає вимогам пожежної безпеки. Так, не у всіх будівлях перед топковим отвором на горючій підлозі розміщений металевий лист. У деяких мешканців печі та грубки мають тріщини, не поштукатурені та не побілені. До них впритул розміщені ліжка, дивани та інші легкозаймисті речі домашнього вжитку. Виявлені випадки, коли дверцята у топкових отворах груб нещільно закриваються, що свідчить про безвідповідальне ставлення до своєї безпеки та життя і здоров’я оточуючих.

Також викликав тривогу стан електромережі у деяких оселях. Розподільчі коробки не закриті кришками з негорючого матеріалу, розетки розміщені на горючій основі, з’єднаня проводів виконані у скрутку.

Перевіряючими, відповідно виявленим недолікам, проводились профілактичні бесіди з мешканцями обстежених будинків і вручались експрес-інформації та листівки з правилами безпечного поводження у побуті та на вулиці.

«Подібні заходи ми проводимо постійно, – зазначає начальник Коростишівського районного сектору Управління ДСНС України у Житомирській області підполковник служби цивільного захисту Микола Романюк – Ми спілкуємося з людьми, пояснюємо їм, як уникнути лиха. Безперечно, це дає результати, оскільки громадяни замислюються над питаннями власної безпеки, звертаються за допомогою до фахівців. З початку поточного року на території нашого району не зареєстровано жодного випадку загибелі людей на пожежах, а це доводить необхідність та ефективність такої роботи».

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ