У Рівненській області на хімічно-небезпечних об’єктах відпрацьовано дії на випадок виникнення аварійних ситуацій

У Рівненській області на хімічно-небезпечних об’єктах відпрацьовано дії на випадок виникнення аварійних ситуацій

26.03.14 10:38 0 708
Дотримання правил безпеки на хімічно-небезпечних об’єктах області є надзвичайно важливим питанням у мирний час, а наразі, актуалізується ще більше.

Забезпечення безпечної експлуатації хімічно-небезпечних об’єктів систематично виноситься на розгляд постійної комісії з питань ТЕБ та НС Рівненської області та контролюється усунення порушень, виявлених при перевірках даних суб’єктів.

19-20 березня були проведені спеціальні об’єктові тренування на підприємствах ТзОВ «Укрмолпродукт» у с. Злинці та Звірогосподарстві м. Дубно, в технологічних процесах яких використовується хімічно-небезпечна речовина - аміак. І хоча на даних підприємствах є можливість виникнення аварії тільки рівнів «А» та «Б», коли поширення хімічного зараження обмежено територією підприємства, існує потенціальна загроза для життя і здоров’я обслуговуючого персоналу.

За поданими ввідними, відбулася повна розгерметизація лінійного ресивера при його руйнуванні внаслідок диверсії.

Метою проведення тренувань була перевірка реальності Планів локалізації та ліквідації аварійних ситуацій і аварій на підприємствах, тренування керівного складу та членів формувань цивільного захисту, вдосконалення знань і навичок працівників суб’єктів господарювання щодо дій за сигналами оповіщення та безаварійній зупинці виробництва, використання засобів захисту та проведення евакуації.

Керівництво тренуванням здійснювали директори вище вказаних підприємств. Участь у заходах приймали начальник сектору радіаційно-хімічного та медико-біологічного захисту управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС України у Рівненській області майор служби цивільного захисту Петро Ткачук, начальник циклу практичної підготовки НМЦ ЦЗ та БЖД підполковник служби цивільного захисту Іван Жук та керівний склад Державного пожежно-рятувального загону № 4.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ