В Рівному МЕДИКИ РОЗПОВІЛИ ПРО СТАН НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ВЕТЕРАНАМ ТА ІНВАЛІДАМ ВІЙНИ

В Рівному МЕДИКИ РОЗПОВІЛИ ПРО СТАН НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ВЕТЕРАНАМ ТА ІНВАЛІДАМ ВІЙНИ

26.03.14 13:23 0 661
В лікувально-профілактичних закладах міста станом на 01.01.2014 на диспансерному обліку знаходилось 6957 ветеранів війни та осіб, прирівнених по пільгах до ветеранів. З них:

- інвалідів війни – 782 чол.;

- учасників бойових дій – 1627 чол.;

- учасників війни – 3466 чол.;

- осіб, прирівнених по пільгах до ветеранів війни – 1082 чол.

За 2013 рік оглянуто комплексно 5642 чол. (81,1%), в т.ч.:

- інвалідів війни – 740 чол.;

- учасників бойових дій – 1411 чол.;

- учасників війни – 2634 чол.;

- осіб, прирівнених по пільгах до ветеранів війни – 857 чол.

Оглянуто частково 1315 чол. (18,9%), в т.ч.:

- інвалідів війни – 42 чол.;

- учасників бойових дій – 216 чол.;

- учасників війни – 832 чол.;

- осіб, прирівнених по пільгах до ветеранів війни – 225 чол.

Виявлено патології:

- серцево-судинної системи – 6537;

- органів дихання – 3989;

- органів травлення – 5617;

- сечостатевої системи – 3784;

- опорно-рухової системи – 6433;

- нервової системи – 5856.

За 2013 рік проліковано:

- стаціонарно – 3575 чол. (в т.ч. 1115 чол. в госпіталі інвалідів ВВв) – санаторно-курортно – 181 чол.;

- в денних стаціонарах – 423 чол.;

- стаціонари вдома – 4333 чол.

Забезпечується першочергова госпіталізація ветеранів Великої Вітчизняної війни при наявності показів в міські та обласні лікувально-профілактичні заклади. В центральній міській лікарні м. Рівного розгорнуто 16 ліжок для лікування ветеранів Великої Вітчизняної війни (7 терапевтичних, 2 хірургічних, 2 неврологічних, 1 травматологічне та 4 різного профілю). Палати, виділені для ветеранів та інвалідів війни, відремонтовані та облаштовані. Постійно впроваджуються сучасні методи діагностики, лікування та профілактики основних захворювань осіб похилого віку.

Впроваджено систему профілактики та ранньої діагностики психічних розладів у ветеранів війни, що виникають внаслідок атеросклеротичного ураження судин головного мозку.

В лікувально-профілактичних закладах міста проводяться комплексні огляди ветеранів війни та осіб, прирівнених по пільгах (реабілітованих та політв’язнів), як при звертанні в поліклініку до лікарів усіх спеціальностей з приводу захворювання чи профогляду, так і при лікуванні в денних та домашніх стаціонарах. В березні-червні, згідно затвердженого графіку, проводиться планова диспансеризація ветеранів війни. Ветерани війни, які протягом 6 місяців не оглядались вузькими спеціалістами, не лікувались стаціонарно і по стану здоров'я не можуть відвідати поліклініку, оглядаються комплексними бригадами лікарів.

Забезпечується надання безкоштовної необхідної первинної медичної допомоги. Пільгове медичне забезпечення лікарськими засобами ветеранів проводиться частково у зв’язку з обмеженим фінансуванням.

Запротезовані всі ветерани, черги немає

В 2013 році на пільгове амбулаторне забезпечення учасників та інвалідів ВВв медикаментами та медичними засобами використано 419,3 тис.грн., на пільгове зубопротезування, в т.ч. для ветеранів війни використано 495,0 тис.грн.

Ветерани ВВв, хворі на цукровий та нецукровий діабет, забезпечуються безкоштовно інсулінами вітчизняного та імпортного виробництва, придбаними за кошти державного та місцевого бюджетів.

Управління охорони здоров’я виконавчого комітету Рівненської міської ради продовжує співпрацю з міською організацією Товариства Червоного Хреста України та благодійними організаціями і фондами з метою спільної координації дій щодо соціального захисту вразливих груп населення м. Рівного та надання їм допомоги.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Курсантів та офіцерів ...
Наступна новина: Тернопілля: «Підприємства ...

КОМЕНТАРІ