У Рівненській області випускники коледжу побували у центрі зайнятості

У Рівненській області випускники коледжу побували у центрі зайнятості

26.03.14 12:50 0 785
Престижна, здавалося б, спеціальність, зазначена у дипломі, не завжди допомагає знайти бажану роботу. Хоча кожний у глибині душі впевнений, що після закінчення навчального закладу зможе пристойно заробляти і досягати нових кар’єрних висот. Проте можна сказати однозначно – диплом сам по собі перестав бути гарантією успішного працевлаштування. Як запобігти молодіжному безробіттю, підвищити конкурентоспроможність молоді та її адаптованість на ринку праці? Ці питання турбують спеціалістів Сарненського районного центру зайнятості.

21 березня на екскурсію до центру зайнятості запросили 30 випускників Сарненського педагогічного коледжу Рівненського державного гуманітарного університету. Екскурсія розпочалася з просторових секторів центру зайнятості, де студенти мали змогу ознайомитися з роботою спеціалістів, побачити змістове наповнення і призначення кожного сектору, а також попрацювати з тач-скріном та комп’ютером вільного доступу. Потім юнаки та дівчата ознайомилися з актуальними вакансіями в районі та загальноукраїнською базою вільних робочих місць.

Фахівці центру зайнятості Людмила Руднічок та Поліна Кутузова розповіли, що сприяє успішному працевлаштуванню молодих спеціалістів, наголосили, що послуги служба зайнятості для молоді допоможуть майбутнім фахівцям знайти себе на сучасному ринку праці та самореалізуватися у професійному житті. Екскурсантів ознайомили з джерелами пошуку вакансій, правилами пошуку роботи, самопрезентації, написання резюме, поінформували випускників про переваги його розміщення на веб-ресурсах державної служби зайнятості. Студенти мали можливість ознайомитись з описами професій, паспортами підприємств, барометром професій, переглянути відеоматеріали про актуальні професії.

Екскурсія продовжилась у Сарненському відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Студентів зацікавила виставка виробів, зроблених вмілими руками його слухачів. Тут і яскраві вишиванки, і вироби декоративно-ужиткового мистецтва, ковані вироби, різноманітні картини та багато іншого. Навчальний заклад служби зайнятості дає широкі можливості підвищення кваліфікації та отримання професії, затребуваної на ринку праці.

Учасники екскурсії отримали інформаційні матеріали, тематичні буклети та брошури.

- Я зрозуміла, що для того, аби знайти гарну роботу, потрібно до своєї професійної підготовки поставитись дуже серйозно, адже висококваліфіковані фахівці потрібні завжди. Важливо також бути цілеспрямованою та активною людиною у професійному середовищі, - поділилася враженнями студентка коледжу. – Тепер буду знати, що під час пошуку роботи за порадою та підтримкою можна звернутися до спеціалістів служби зайнятості.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській філармонії ...
Наступна новина: Львівщина: на Самбірщині ...

КОМЕНТАРІ