США: Сенат узгоджує законопроект про допомогу Україні і санкції проти Росії

США: Сенат узгоджує законопроект про допомогу Україні і санкції проти Росії

26.03.14 11:13 0 679
Сенат Конгресу США проголосував у понеділок за припинення дебатів щодо законопроекту, що має на меті затвердити фінансову допомогу України й дозволити нові санкції проти Росії. За цей процедурний крок проголосували 78 сенаторів проти 17; для ухвалення рішення було потрібно принаймні 60 голосів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Голосування за схвалення самого законопроекту очікують пізніше цього тижня.

Законопроект передбачає надання Україні позикових гарантій США на суму близько 1 мільярда доларів, а також прямої допомоги на суму у 150 мільйонів доларів. Крім того, документ вимагає санкцій проти громадян Росії й України, причетних до корупції, порушень прав людини чи підриву стабільності України.

Іще один момент законопроекту – реформи Міжнародного валютного фонду, які, на думку адміністрації президента-демократа Барака Обами, необхідні, щоб ефективно надати Україні значну допомогу; багато республіканців виступають проти цих реформ.

Цього пункту про реформи також немає в уже ухваленому законопроекті щодо України у версії Палати представників. Таким чином, перш ніж законопроект зможе піти на підпис президентові США, обидві палати Конгресу муситимуть узгодити його спільний текст. Тим часом у Палаті представників більшість мають республіканці.

Комітет із закордонних справ Палати представників планує вже у вівторок розглянути запропоновані у п’ятницю доповнення до ухваленого в цій палаті законопроекту про допомогу Україні, щоб додати до нього текст про санкції, як у версії Сенату. Але в Палаті представників наразі не планують розглядати реформ МВФ, що може значно затримати узгодження спільного тексту обох палат.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Журналістську премію ім. ...
Наступна новина: Рівненщина: працівники ...

КОМЕНТАРІ