Лавров знову запевняє, що Росія не піде воювати на Схід і Південь України

Лавров знову запевняє, що Росія не піде воювати на Схід і Південь України

26.03.14 12:48 0 671
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив під час розмови з головою МЗС України Андрієм Дещицею, що Росія не має наміру використовувати військову силу у східних та південних областях України, повідомив прес-центр українського міністерства. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Крім того, в перебігу зустрічі, що відбулася в нідерландській Гаазі в кулуарах саміту з ядерної безпеки, сторони домовилися про проведення екстрених консультацій на рівні Міністерств закордонних справ та Міністерств оборони двох країн, мовиться в повідомленні.

Сторони також домовилися не допускати подальшої ескалації ситуації у Криму, а також у східних і південних областях України, яка могла б призвести до людських жертв, повідомили в МЗС.

А під час обміну позиціями та оцінками щодо нинішньої кризи в українсько-російських відносинах та російської агресії у Криму Дещиця висловив протест щодо рішення російської сторони про анексію території Криму і запевнив, що Україна продовжує розглядати Крим як невід’ємну частину своєї території, мовиться в офіційному повідомленні прес-центру.

Сам Дещиця, зі свого боку, прокоментував зустріч із Лавровим коротким повідомленням у твітері: «Нічого нового, стара риторика».

Лавров після зустрічі сам виступив перед пресою в Гаазі й заявив, зокрема, що висловив Дещиці позицію Москви, яка бажає широкомасштабної конституційної реформи в Україні з участю всіх регіонів. За його словами, Росія не може «нав’язати» цю позицію України, але така її оцінка становища, що без згаданої реформи «дуже важко буде подолати глибоку внутрішньоукраїнську кризу».

Зустріч голів МЗС, перша після зміни влади в Києві, відбулася після того, як з Сергієм Лавровим укотре поговорив державний секретар США Джон Керрі, який закликав російського міністра йти на контакти з українськими урядовцями й нагадав про можливість нових санкцій. Досі Росія категорично відмовлялася від прямих переговорів із представниками уряду України, заявляючи, що вважає його «нелегітимним».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській філармонії ...

КОМЕНТАРІ