У Тернополі відкрили благодійний рахунок на підтримку Збройним силам України

У Тернополі відкрили благодійний рахунок на підтримку Збройним силам України

26.03.14 11:50 0 656
24 березня очільники Тернопільської обласної державної адміністрації, обласної ради, а також обласна організація Товариства Червоного Хреста відкрили спільний благодійний рахунок для допомоги українському війську. Про це на брифінгу заявили голова Тернопільської облдержадміністрації свободівець Олег Сиротюк та голова Тернопільської облради свободівець Василь Хомінець.

"Ми всі спостерігаємо за подіями, які відбуваються в Українській державі, особливо ми пильнуємо за подіями в Криму і на півдні та сході нашої держави. Ми розуміємо, що в умовах агресії і окупації сусідньою державою, багато кримців змушені покидати свої домівки і переїжджати в інші регіони України, зокрема і Тернопілля. Тому потрібно залучити багато ресурсів для того, щоб допомогти нашим землякам. Проте перед нами стоїть ще одне надзвичайно важливе завдання: допомога, яку кожен може надати українському війську, щоб армія була в цілковитій спроможності виконувати покладений на них державою обов'язок", – заявив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Сиротюк.

За словами керівника краю, на адресу облдержадміністрації, обласної ради та Товариства Червоного Хреста звернулося чимало підприємців, бізнесменів та мешканців регіону, які готові надавати всебічну матеріяльну та фінансову допомогу українській армії заради підняття її обороноздатності.

Щоб швидко організувати допомогу частинам, військовим комісаріятам, які є на території Тернопільської області, а також тим, хто задіяний у відновленні роботи об'єктів цивільної оборони, Тернопільська обласна організація Червоного Хреста за підтримки облдержадміністрації та обласної ради відкрила благодійний рахунок.

"Для того, щоб процес був прозорий, при Червоному Хресті створять наглядову раду, яка відстежуватиме куди і скільки йде коштів, – каже свободівець Олег Сиротюк. – До її складу увійдуть представники ОДА, облради та громадськості".

Також до складу наглядової ради очільник області запропонував делегувати представників ЗМІ. Ще раз наголосивши, що основним завданням ради є ухвалення рішень зі спрямування коштів.

З підтримкою громадськості армія стане дійсно народною, кажуть посадовці. Роками війська в Україні знищували, переконані вони. Відтак необхідно все відроджувати.

"Як ніколи зараз пригадується прислів'я "Якщо держава не годує власну армію, то годуватиме чужу". Тому у Тернопільській області назріла необхідність відкрити рахунок для оперативного реагування на потреби української армії. Всі добре знають, що попередня влада довела армію до банкрутства. Наше завдання – створити справді народне військо, яке захищатиме мир та спокій громадян. наші військові потребують підтримки, не лише моральної, а й фінансової. І кожен, своєю грошовою пожертвою, має змогу хоча б таким чином допомогти українській армії", – зазначив голова облради Василь Хомінець.

Благодійний рахунок – отримувач: Тернопільська обласна організація Товариства Червоного Хреста України. Код отримувача: 02940339. р/р 26004700240920. Банк отримувача: ПАТ КБ "Правекс-Банк" у м. Києві МФО 380838. Призначення платежу: Фонд підтримки українського війська та сприяння обороноздатності України

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Чернівцях триває набір до ...

КОМЕНТАРІ