Тернопілля: «Підприємства повинні працювати, надра розроблятись та видобуватись, але ці процеси мають відбуватись законно, відкрито і приносити користь місцевим громадам»

Тернопілля: «Підприємства повинні працювати, надра розроблятись та видобуватись, але ці процеси мають відбуватись законно, відкрито і приносити користь місцевим громадам»

26.03.14 13:28 0 683
- вважає Сергій Тарашевський, перший заступник голови обласної ради, який 25 березня, за дорученням голови облради відвідав села Гусятинського та Підволочиського районів, в яки здійснюється, або планується здійснюватись видобуток корисних копалин.

Як вже повідомлялось раніше, на наступній сесії депутати планують розглянути ряд проектів рішень щодо надання спеціальних дозволів на розробку родовищ та користування надрами. «Перед тим, як розглядати це питання, керівники облради чи представники постійної комісії з питань охорони навколишнього природного середовища та природокористування виїдуть на місця, – зазначив очільник облради Василь Хомінець. – Головне завдання – ознайомитися, чи виконуються надрокористувачами усі визначені обласною радою вимоги та прийняті домовленості, чи реалізуються «соціальні пакети» на місцях тощо».

Таким чином Сергій Тарашевський поспілкувався з представниками фірм та підприємств, які бажають отримати дозвіл, із громадами, депутатами сільських чи селищних рад.

Зокрема у селі Гадинківці Гусятинського району відбулася зустріч із депутатами сільської ради та виконавчим директором ТзОВ «Садиба» Зіновієм Монастирським. Оскільки підприємство звернулось до обласної ради про надання гірничого відводу по Гадинківському родовищу суглинків, перший заступник очільника облради вивчав ставлення громади до перспектив діяльності даного підприємства – розробки надр та запуску цегельного заводу.

За словами сільського голови Ганни Байрак, мешканці Гадинківців з нетерпінням очікують, коли запрацює завод. «Таке підприємство у нашому селі працювало з 60-их років минулого століття. Чи не всі хати вибудувані у нас із цегли, виробленої на нашому заводі. На жаль, після стихійного лиха 2000 року завод був зруйнований. Доволі багато пішло часу на його відновлення. І хоч ззовні приміщення виглядають не вельми, виробничі потужності готові до роботи. Нам вкрай необхідно, щоб підприємство запрацювало, адже це – робочі місця. Що ж до ТзОВ «Садиба», то соціальна угода з фірмою укладена та діє, товариство допомагає селу, переконані, що, отримавши нові можливості, допомагатиме ще більше», – наголосила сільський голова Гадинківців.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Ірина Сех: "Ми ...

КОМЕНТАРІ