Григорій Пустовіт: Влада і бізнес повинні бути партнерами у непростий для економіки держави час

Григорій Пустовіт: Влада і бізнес повинні бути партнерами у непростий для економіки держави час

27.03.14 17:57 0 671
Представники найбільших підприємств-роботодавців Волинської області зініціювали зустріч із головою облдержадміністрації Григорієм Пустовітом. Під час розмови сторони обмінялися думками щодо нинішньої ситуації в країні. Окрім того, поділилися міркуваннями про оптимальні шляхи виходу з економічної кризи.

Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт перш за все подякував представниками бізнесу за стабільну роботу їх підприємств. Адже, на його думку, саме цей фактор є чи не основним для благополуччя громадян, стабільності економіки країни та області зокрема.

“Ситуація нині - непроста, іноземні інвестори призупинили свої інвестиції, очікують подальшого розвитку подій. Стан економіки складний, але є певна стабільність. Хоча загалом бюджет за січень-лютий виконано на 93%, однак у порівнянні з цим же періодом 2013-го - є навіть ріст надходжень до дохідної частини обласної скарбниці”, - розповів голова облдержадміністрації.

“Органи державної влади перейшли на режим жорсткої економії. Дехто називає ці рішення непопулярними, однак це потрібно лише для того, щоб виконати бюджет, вивести Україну з економічної прірви, стати на шлях позитивних змін”, - наголосив Григорій Пустовіт.

Він також поінформував бізнес про процес оновлення обласної влади та зауважив, що найближчим часом кадрові питання вирішаться.

Голова облдержадміністрації запевнив представників бізнесу, що зі свого боку нова влада не намагатиметься перешкоджати бізнесу повноцінно працювати. “Ми повинні бути у цей непростий час не просто партнерами, ми перейти на іншу філософію співпраці. З тими, хто керуватиметься тіньовими корупційними схемами у роботі, затримуючи розвиток економіки, ми активно боремося. На Євромайдані нова владна команда отримала від громади кардинально нові завдання та вказівки. Ми повинні працювати прозоро, не забуваючи, що влада перш за все працює для людей, а не для збагачення окремих груп”, - зауважив він.

Григорій Пустовіт також відзначив свідомість волинян, яких відкликано до військ та подякував роботодавцям, які з розумінням поставилися до відсутності працівників та виявлення їхньої громадянської позиції.

Представники бізнесу озвучили низку пропозицій, втілення яких сприятиме активному розвитку підприємств та спрощенню їх діяльності. Зокрема, мова йшла про внесення зміни до низки законопроектів, скорочення кількості контролюючих організацій, оптимізації податкового навантаження.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина продовжує ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ