Зловмисники зрізали у Центральному парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки 30 молодих саджанців

Зловмисники зрізали у Центральному парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки 30 молодих саджанців

27.03.14 11:20 0 649
Минулого тижня у Центральному парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки відбулася екологічна акція з посадки дерев. Понад сто молодих людей, учнів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, студентів Луцького педагогічного коледжу та біологічного факультету СНУ ім. Лесі Українки разом з депутатами міської ради Андрієм Козюрою, Артуром Василевським, Юрієм Корольчуком посадили 2,5 тисяч дерев. На території, де було видалено 600 аварійних дерев, висадили крупномірні саджанці деревних порід (ясен – 500, вільха – 500, береза – 300, ялина і сосна – 200, дуб червоний – 100, а також тополя, акація, липа, верба, горобина). Також закладено й бузкову алею вздовж меліоративного каналу (близько 100 шт.). Щоб наше місто було красивим і зеленим, велику кількість саджанців безоплатно надало Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Директор КП «Парки та сквери м. Луцька» Анатолій Трикуш вранці побачив, що зловмисники знищили на алеї від Центрального ринку до центральної алеї парку близько 30 дерев різних порід, серед них найбільше кущів калини. За словами Анатолія Дмитровича, молоді саджанці зрізані ножем.

Радник міського голови з екологічних питань Борис Сорока, який організовував посадку дерев у Центральному парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки, обурений поведінкою зловмисників і закликає лучан берегти зелені насадження міста. «Дерева – це легені нашого міста, вони виробляють кисень, поглинають шкідливі хімічні речовини, поглинають шум і сонячну радіацію», – наголосив він.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ