У Волинській області правоохоронці допомагають підліткам робити правильний вибір

У Волинській області правоохоронці допомагають підліткам робити правильний вибір

27.03.14 18:17 0 891
Про те, чого дітям не можна робити, аби не потрапити в халепу, розповідали володимир-волинські правоохоронці учням школи та гімназії.

Профілактична робота із неповнолітніми проходить червою ниткою у діяльності працівників кримінальної міліції у справах дітей Володимир-Волинського МВ УМВС України у Волинській області. Тож нині, коли у школярів тривають весняні канікули, правоохоронці не могли обійти увагу цю категорію громадян.

Коли правоохоронці з’явилися на території навчального закладу, діти середнього шкільного віку оточили їх і засипали неймовірною кількістю запитань. Для того, щоби дійти до класних кабінетів, знадобилося значно більше часу, ніж зазвичай.

– Спочатку ми планували провести профілактичні бесіди тільки зі старшокласниками, адже напружена ситуація в державі вимагає від усіх більшої пильності та обережності, – розповів оперуповноважений сектору кримінальної міліції у справах дітей міськвідділу міліції Микола Боярчук. – Але не так сталося, як гадалося: малеча нас не відпускала, тож спочатку ми поспілкувалися з молодшими школярами.

Правоохоронці наголосили дітям, що під час навчального процесу відповідальність за них несуть вчителі, а на канікулах – батьки:

– А тому будьте чемними і пам’ятайте: якщо ви скоїте правопорушення, каратимуть насамперед ваших батьків, але й ви не залишитеся поза увагою. Будьте уважними у тих місцях, де проводите своє дозвілля, а у випадку виявлення якихось порушень, негайно повідомляйте правоохоронцям або комусь із дорослих.

Багато важливих тем обговорили міліціонери з дітьми, більше того – такі зустрічі давно стали традицією. Окрім проведення профілактичної роботи зі школярами, правоохоронці завжди наголошують батькам, аби вони постійно контролювали, де і з ким проводять вільний час їхні діти та ніколи не залишали їх наодинці із негараздами.

Аліна МАТУСЕВИЧ,

Володимир-Волинський МВ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ