Волинь: у дітей - весняні канікули!

Волинь: у дітей - весняні канікули!

27.03.14 17:36 0 677
На Волині у школярів розпочалися весняні канікули. Тож, правоохоронці просять батьків не лінуватися і нагадати дітям основні правила безпечної поведінки.

Залишаючи дітей удома, нагадайте їм, що ножі, ножиці, голки – не лише потрібні у побуті речі, а й можлива небезпека, якщо із ними поводитися легковажно. Це ж стосується газової плити та електронагрівальних приладів. Кілька разів наголосіть дітям, аби вони не впускали у квартиру сторонніх, а ще краще – узагалі забороніть відчиняти двері, якщо вас немає поруч.

Ніколи не буде зайвим повторити з дітьми «урок» безпечної поведінки на вулиці. Найперше, забороніть їм розмовляти з незнайомцями, поясніть, що від чужих дорослих у жодному разі не можна брати у подарунок солодощі, гроші тощо. А також відзначте, що з ними не можна нікуди йти.

Подбайте, щоби на одязі малюка була яскрава деталь чи світловідбиваючий елемент. Це зробить дитину помітною на дорозі в темний час доби. І пам’ятайте: найкраще навчання правилам безпечної поведінки – це ваш власний приклад.

Водіям транспортних засобів теж необхідно бути надзвичайно уважними. Часто поведінка дітей на дорозі є непередбачуваною. Тож варто пильно стежити за дорогою, особливо на перехрестях, поблизу пішохідних переходів, зупинок громадського транспорту, місць відпочинку дітей.

Разом із тим наголошуємо: працівники міліції виявлятимуть та документуватимуть факти продажу неповнолітнім алкогольних і тютюнових виробів. Особливу увагу звертатимуть на ті заклади торгівлі, що розташовані поблизу місць дозвілля та відпочинку підлітків. Особи, які продають дітям алкоголь або тютюнові вироби, притягуватимуться до адміністративної відповідальності за ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Поза увагою не залишаться й ті дорослі, які доводять підлітків до стану алкогольного сп’яніння.

Ковельський МВ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі троє людей ...

КОМЕНТАРІ