Луцька міськрада присвоїла Василю Мойсею звання "Почесний громадянин міста Луцька"

Луцька міськрада присвоїла Василю Мойсею звання "Почесний громадянин міста Луцька"

27.03.14 10:01 0 719
26 березня 2014 року Луцька міська рада підтримала проєкт рішення, внесений фракцією ВО "Свобода", про присвоєння посмертно звання "Почесний громадянин міста Луцька" Мойсею Василю Михайловичу, герою Небесної сотні. За таке рішення проголосували 38 депутатів міської ради.

Мойсей Василь Михайлович народився 23 березня 1992 року на Тернопільщині. Громадянин України. Проживав у місті Луцьку. З 18 червня 2012 року член Волинської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода". Навчався в Луцькому інституті розвитку людини Університету "Україна" на 4-му курсі факультету соціяльних комунікацій і реабілітації.

Приїхав на Майдан до Києва в ніч з 18 на 19 лютого. Напередодні на своїй сторінці у соціяльній мережі свободівець написав: "Краще вмерти вовком – ніж жити псом".

Вранці 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у нього влучив снайпер. Бронежилет хлопця не врятував. Куля пошкодила важливі кровоносні судини. Помер активіст у 17-й лікарні міста Києва від вогнепального поранення в грудну клітку.

Загиблий був похований 23 лютого 2014 року а Луцьку на Меморіалі Слави. Участь у панахиді взяли понад 20 тисяч людей. Василя поховали під вигуки "Слава!" та постріли гармати.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Росія і США продовжують ...

КОМЕНТАРІ