В Закарпатській області рятувальники спільно з сільською громадою навчали населення правилам безпеки життя

В Закарпатській області рятувальники спільно з сільською громадою навчали населення правилам безпеки життя

27.03.14 17:34 0 658
Аби запобігти пожежам в період весняно-літнього пожежонебезпечного періоду та попередити загорання у житловому секторі 25 березня працівники оперативно-рятувальної служби Виноградівського району спільно з представниками сільської ради та правоохоронцями в селі Дюла провели комплексне пожежно-профілактичне відпрацювання житлового сектора.

Під час подворового обходу, фахівці пожежної справи розповіли краянам як треба поводитися, щоб уникнути біди й навчали правильним діям на випадок виникнення пожежі. Рейдова група також акцентували свою увагу на дворогосподарствах соціально незахищених верств населення: літні люди, немічні, хворі, одинокі громадяни та ті, що входять до так званої групи ризику, котрі, за певних обставин, опинилися за межею бідності й питання забезпечення пожежної безпеки власних помешкань у них стоять далеко не на першому місті.

Також, у розпал весняно-польових робіт особлива увага учасників даної профілактичної акції приділялася запобіганню пожеж через спалювання сміття та сухотрав’я, адже саме вони несуть найбільшу пожежну небезпеку теплої пори. Зважаючи на погоду та розташування земельних ділянок поблизу лісових масивів, наголошувалося й на дотриманні правил пожежної безпеки в екосистемах.

Також селянам були роздані тематичні листівки «Не допустивши виникнення пожежі – збережемо майно та людські життя»

Однак рятувальники впевненні, що на доповнення профілактичним заходам щодо пожежної безпеки передусім треба докорінно змінити менталітет наших людей, котрі чомусь переконані, що біда може трапитися хоч де, лиш не у них, і продовжують власною недбалістю й безглуздими вчинками наражати себе і своїх близьких на небезпеку виникнення пожежі.

Отож, щоб запобігти лиху, Управління ДСНС України у Закарпатській області в черговий раз звертається до всіх краян з проханням пам’ятати й дотримуватись правил пожежної безпеки. Для цього не потрібно якихось над зусиль, а варто лише стежити за справністю електропроводки, вимикачів та електророзеток; не дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками; не палити в ліжку та не залишати без нагляду ввімкнутими в електромережу нагрівальні побутові вироби, припинити згубну практику випалювання сухостою. Ось такі нехитрі заходи, але вони допоможуть врятувати від вогняної стихії не лише майно, але й здоров’я, а подеколи й людське життя.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: Волинь: у дітей - весняні ...

КОМЕНТАРІ