Закарпаття: мукачівське молоде покоління за безпеку дорожнього руху!

Закарпаття: мукачівське молоде покоління за безпеку дорожнього руху!

27.03.14 12:42 0 667
В Мукачеві підбили підсумки І-го етапу проведення Всеукраїнського дитячого творчого конкурсу «Молоде покоління за безпеку дорожнього руху». Цьогоріч діти надзвичайно активно долучились до заходу. Кращі роботи, на думку журі, відібрано і надіслано до обласного Управління ДАІ в Закарпатській області для визначення переможців на обласному рівні.

Дані Всесвітньої організації охорони здоров'я та інших міжнародних організацій свідчать про критичну ситуацію з безпекою дорожнього руху в більшості країн. Наша держава також не є винятком.

Життя людини має дуже велику цінність. А безпека на дорозі - це і є, насамперед, безпека життя – такі тези стали ключовими у роботах мукачівських школярів.

-Часто діти потрапляють в ДТП через те, що під час переходу вулиці розмовляють по мобільному телефону або ж слухають в навушниках музику, оскільки у цей час розсіюється їхня увага та вони не у змозі контролювати ситуацію на дорозі, - розповідає начальник відділення ДАІ Мукачівського міськвідділу міліції Томаш Дулов.

Однією із форм та методів проведення профілактичної роботи серед учнівської молоді по недопущенню дитячого травматизму на дорогах є проведення конкурсу дитячого малюнка. Цей конкурс проводиться з метою привернення уваги суспільства до проблем безпеки дорожнього руху, формування в дітей безпечних навичок поведінки на вулично-дорожній мережі, дбайливого ставлення до власної безпеки та безпеки оточуючих, виховання свідомого ставлення до неухильного виконання правил дорожнього руху.

-Дитина змалку повинна усвідомлювати, що порушувати правила дорожнього руху – не можна. Адже від цього залежить, насамперед, її здоров`я та життя,- зауважив начальник відділення ДАІ Мукачівського міськвідділу.

Цього разу учні загальноосвітніх закладів м.Мукачва, окрім малюнків, запропонували свої роботи у вишивці, мозаїці, аплікаціях, фотографії. Фахівці управління освіти Мукачівської міськради так само високо оцінили роботи учнів.

Усі найкращі творчі роботи школярів різних вікових категорій надіслано до Управління Державтоінспекції УМВС України в Закарпатській області для участі у обласному конкурсі, який відбудеться у м.Ужгород. Сподіваємося на високу оцінку журі творчості мукачівських школярів.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ