На Хмельниччині вміння надати долікарську допомогу – обов’язок кожного

На Хмельниччині вміння надати долікарську допомогу – обов’язок кожного

27.03.14 08:14 0 741
За ініціативи благодійної організації «Напрям» в обласному центрі протягом 25-26 березня проходили лекції для хмельничан по наданню першої долікарської допомоги.

Навчання проводили завідуючий навчально-методичним відділенням Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олександр Іваніцький та лікар-анестезіолог Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Павло Бегняк. Для усіх присутніх було надано довідники «Долікарської допомоги», розроблені обласним Центром здоров’я та інформаційні листи щодо переліку необхідних речей на випадок надзвичайних ситуацій, розроблені благодійним фондом.

На початку заходу лектори надали коротку інформацію для розуміння важливості вчасного та ефективного надання допомоги постраждалим. Статистично доведено, що кожного року виходять із домівки і не повертаються 42,5 тисячі людей, щомісячно ця цифра становить 115 осіб. Щорічно 30% померлих людей гинуть від невчасно та неякісно наданої долікарської допомоги.

Слухачів ознайомили з принципами проведення серцево-легеневої реанімації. Навчання супроводжувалося наочною демонстрацією на манекені. Звернено увагу на основні помилки при проведенні штучної вентиляції легень та непрямого масажу серця. Протягом двох навчальних днів лікарями-анестезіологами заплановано розповісти слухачам про послідовність надання першої допомоги при непритомності, кровотечах, переломах, опіках, відмороженні.

Протягом усього семінару проводилась он-лайн трансляція заходу в мережі інтернет.

Для більш поглибленого вивчення методів надання першої долікарської допомоги, на базі Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф формуються групи з індивідуальним відпрацюванням навиків на манекені.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі сергій Надал ...
Наступна новина: Леонід Прус: За темпами ...

КОМЕНТАРІ