Хмельниччина: комплекс весняно-польових робіт в області проводиться в плановому режимі

Хмельниччина: комплекс весняно-польових робіт в області проводиться в плановому режимі

27.03.14 10:35 0 671
Перша робоча поїздка голови облдержадміністрації Леоніда Пруса була надзвичайно насиченою. У Красилівському, Ізяславському, Білогірському, Теофіпольському та Старокостянтинівському районах він знайомився із станом проведення агроформуваннями краю комплексу весняно-польових робіт, розвитком тваринництва та проведенням акції «За чисте довкілля».

У Красилівському районі Леонід Прус, спілкуючись з головою райдержадміністрації, ознайомився з підприємствами, що розташовані на території району. Далі голова облдержадміністрації мав змогу побачити хід весняно-польових робіт, що проводить ТОВ «Житниця Поділля» с.Щиборівка, зокрема, побував на полі, де проходить сівба цукрового буряка. Керівник краю поцікавився умовами праці та заробітної плати трудового колективу. Директор ТОВ «Житниця Поділля» поінформував, що в цьому році планується засіяти під цукровий буряк 1400 га. Також розповів, що господарство бере активну участь у розбудові соціальної інфраструктури територій сільських рад та у зв’язку з останніми подіями навколо Криму готове прийняти біженців з окупованих територій в достатньо великій кількості, поставивши при цьому перед собою завдання - забезпечити більшість з них роботою.

У ході перебування в Ізяславському районі голова облдержадміністрації відвідав СГ ТОВ імені Черняховського (с. Нове Село), СГ ТОВ «Агрос-Віста» (с. Сахнівці), ФГ «Агро-Інвест» (с.Ліщана). В районі станом на 25 березня вже проведено значний обсяг робіт. Повністю проведено підживлення озимих зернових культур на площі 12061 гектар, озимого ріпаку на площі 4703 гектари. Проведено посів ранніх ярих зернових культур на площі 6321 гектар (87% до прогнозованих площ). Розпочато посів цукрових буряків, посіяно 1151 га (69% до прогнозованих площ). Крім того, посіяно 1367 га однорічних трав, розпочато посадку овочів (40 га) та картоплі (250 га), 205 га соняшнику. В ТОВ імені Черняховського керівник області оглянув хід сіяння цукрових буряків. Під час перебування в ТОВ «Агрос-Віста» ознайомився із станом готовності техніки до весняно-польових робіт, які проводяться в товаристві. У ході спілкування з керівництвом району та господарств Леонід Прус наголосив на необхідності дотримання при проведенні весняно-польових робіт усіх необхідних агротехнічних заходів та строків. Крім того, звернув особливу увагу на забезпечення соціального партнерства органів місцевого самоврядування та місцевих сільськогосподарських товариств у питанні розвитку та підтримки соціальної сфери на селі. Керівник області в цілому позитивно оцінив стан справ із проведення весняно-польових робіт в районі.

У Білогірському районі голова облдержадміністрації побував на полях ТОВ ІВК «Рідний край». Господарство має чим похвалитися, адже тут практично завершено посів ярих польових культур. Багато робиться і для модернізації та поповнення парку сільськогосподарської техніки, бо від її якості в значній мірі залежить якість обробітку грунту та урожайність сільськогосподарських культур. Також ознайомився з діяльністю ТОВ НВА «Перлина Поділля», зокрема, побував на тваринницькій фермі в селі Юрівка. Також, користуючись нагодою, мав змогу завітати до місцевого дошкільного навчального закладу, капітально відремонтованого в кінці минулого року за сприяння господарства, та оглянув будівництво хлібоприймального підприємства.

Позитивно голова облдержадміністрації оцінив роботу Теофіпольської філії ПрАТ «Зернопродукт МХП» Хмельницької області (директор - Герой України Василь Петринюк). Господарство наразі практично завершило посів ярих зернових культур. Також Леонід Прус побував на свинофермі в селі Коров’є Теофіпольського району, яка розрахована на десять тисяч голів.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луїса Енріке називають ...

КОМЕНТАРІ