На Хмельниччині в Кам'янець-Подільському районі розпочався посів пізніх зернових культур

На Хмельниччині в Кам'янець-Подільському районі розпочався посів пізніх зернових культур

27.03.14 09:32 0 633
В Кам'янець-Подільському районі розпочали сіяти пізні зернові культури, однією з яких є соняшник. Першим цю роботу розпочало сільськогосподарське підприємство «Іскра – 2008» с.Голосків (керівник Тарас Маньковський). Перевірити хід проведення робіт виїхав заступник голови адміністрації Ігор Гай.

На території його господарства наразі уже посіяли соняшника на площі 40 га. Слід сказати, що загальна площа земель, що обробляє це господарство складає 1137 га. Також на цим агроформуванням посіяно 40 га ярого ріпака, 50 га ярого ячменю, 300 га ярої пшениці, планується ще посіяти 200 га кукурудзи, яка як і соняшник відноситься до пізніх зернових культур. За словами Ігоря Віталійовича якість і результат проведення весняно-польвих робіт в більшості залежить ще й від техніки, яка працює на полях. «Мені, як аграрію, приємно, що навесні цього року на території району була можливість значно оновити матеріально–технічну базу. Було придбано 4 нових потужних трактори-John Deere. Восени до арсеналу сільськогосподарської техніки додалося й кілька нових сівалок, використання в роботі яких і полегшує і покращує процес посівної кампанії, отримуючи при цьому потім гарний результат»,– зазначив Ігор Гай.

Загалом до проведення комплексу весняно-польових робіт в стані готовності перебувають 98 % тракторів, 96% сівалок, 98% культиваторів та 97% іншої ґрунтообробної техніки.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці викрили ...
Наступна новина: Рівненщина: на Млинівщині ...

КОМЕНТАРІ