Кримськотатарські студенти за приналежність Криму до України, – Бекірова

Кримськотатарські студенти за приналежність Криму до України, – Бекірова

27.03.14 11:18 0 618
Більшість кримськотатарських студентів виступали за Євромайдан. Вони їздили у Київ, брали участь у мітингах. З цього можна зробити висновок, що вони за приналежність півострова до України.

Про це 26 березня, на прес-конференції у Львові повідомила відомий кримськотатарський історик, ведуча телеканалу АТR Гульнара Бекірова, яка викладає історію України у Кримському інженерно-педагогічному університеті.

Історик розповіла, що Кримський інженерно-педагогічний університет вважається кримськотатарським вишем. Здебільшого там навчаються представники цього народу. Під час революційних подій в Україні більшість студентів підтримували новий курс України. Багато з них їздили у Київ.

Поміж своїми студентами Гульнара Бекірова провела опитування, щоб з’ясувати, які настрої панують серед молоді. Згідно із даними, які вона отримала, більшість підтримувала європейський курс України. Звичайно, були і такі, що підтримували приналежність до Росії, але, за словами історика, це були представники не кримських татар.

«Уявлення про Росію та Європу в загальному у студентів міфологізоване. Більшість з них не була за кордоном. На маю думку, і багато з тих, хто голосував за референдум, навіть у Росії не був», – сказала історик.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові правоохоронці ...
Наступна новина: Зловмисники зрізали у ...

КОМЕНТАРІ