Левова часка осіб, які отримують громадянство України, – це росіяни, – чиновник

Левова часка осіб, які отримують громадянство України, – це росіяни, – чиновник

27.03.14 09:15 0 694
Левова часка осіб, які у 2013 році набули українського громадянства, – це росіяни.

Про це 26 березня в ефірі громадського мовлення Львівського прес-клубу – «Прес-клуб-ГІТ» повідомив начальник відділу громадянства ГУ ДМС України у Львівській області Андрій Гавриш.

З його слів, у 2013 році, порівняно з 2012, зросла кількість осіб, які отримали українське громадянство.

«Левова частка з тих осіб, які набувають громадянства – це громадяни Російської Федерації, але які мають територіальну прив’язку до Львова, України», – повідомив Андрій Гавриш.

«Старші люди, до прикладу, отримують російську пенсію і проживають у нас. Це стосується імміграції, тобто, осіб, які набули дозволу на постійне проживання. Мені здається, що більшість цих осіб хочуть жити в Україні, але отримувати російську пенсію, – додав начальник відділу громадянства ГУ ДМС України у Львівській області.

Також українського громадянства набували переважно вихідці з Казахстану, інших пострадянських країн. Натомість «чистих іноземців», з його слів, не так багато. За два роки таких було 13 осіб.

Нагадаємо, зі слів А. Гавриша, цьогоріч відділ біженців ГУ ДМС України у Львівській області зареєстрував четверо осіб, які шукають політичного притулку в Україні. Йдеться про двох громадян Російської Федерації та двох осіб з Близького Сходу – Сирії та Ірану.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Більше сотні учнів із АР ...
Наступна новина: Сергій Григоренко – ...

КОМЕНТАРІ