Правоохоронці вилучили у мешканців Львівщини арсенал зброї

Правоохоронці вилучили у мешканців Львівщини арсенал зброї

27.03.14 09:52 0 672
Львівські правоохоронці протягом одного дня вилучили у громадян майже 30 одиниць вогнепальної зброї, патрони різного калібру та понад 50 штик-ножів, які не були зареєстровані згідно чинного законодавства.

Відповідно до ухвали суду, було проведено санкціоновані обшуки у помешканнях 42-річного мешканця Жовківського району, 62-річного мешканця Пустомитівського району та 59-річного мешканця Бузького району.

«Під час проведення санкціонованого обшуку у будинку мешканця Жовківського району міліціонери виявили та вилучили 21 одиницю вогнепальної зброї, а саме: 4 пістолети, помпову рушницю, 6 автоматів (АК, ППС, Томсон), обріз та 9 рушниць. Крім того, у чоловіка було вилучено більше 50 штик-ножів. У помешканні жителя Пустомитівського району міліціонери виявили та вилучили 4 рушниці, 80 патронів різного калібру та 2 магазина до пістолета «Макарова». Окрім того, правоохоронці провели обшук у будинку жителя Бузького району, у якого виявлено та вилучено дві рушниці, автомат МП 40, автомат ППС, а також два штик-ножі», - повідомив т.в.о. начальника Управління карного розшуку ГУМВС України у Львівській області Сергій Богданов.

Вилучену зброю відправлено на експертизу в НДЕКЦ при ГУМВС України у Львівській області.

За даними фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадуємо, що з 21 березня на Львівщині проводиться операція «Зброя та вибухівка» метою якої є виявлення і вилучення з незаконного обігу зброї, вибухових речовин та боєприпасів.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ