Делегація освітян Львівщини взяла участь у міжнародній педагогічній конференції, яка відбулася в Польщі

Делегація освітян Львівщини взяла участь у міжнародній педагогічній конференції, яка відбулася в Польщі

27.03.14 16:25 0 676
З 19 до 22 березня у м. Жешуві (Республіка Польща) відбувалася восьма міжнародна педагогічна конференція на тему: «Нові/старі можливості розвитку міжнародної співпраці шкіл та освітніх закладів. Що зробити, щоб досягти успіху?».

Організатором конференції виступив Підкарпатський Куратор Освіти. Конференція співфінансована Польсько-німецьким співробітництвом молоді.

У заході взяли участь директори та вчителі шкіл-партнерів з Саарланду (Німеччина) та Підкарпатського воєводства (Польща), а також делегація Львівщини.

За словами начальника управління загальної середньої, дошкільної, позашкільної освіти та соціального захисту департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Світлани Книшик, міжнародна співпраця на Львівщині в галузі освіти здійснюється за трьома напрямками, зокрема, європейська та євроатлантична інтеграція, професійний розвиток учителів, а також партнерство навчальних закладів.

«Партнерами Львівської області є: Центр розвитку освіти у Варшаві (Польща), Міжнародний інститут вивчення Голокосту «Яд Вашем» у м. Єрусалимі (Ізраїль), Малопольський центр удосконалення вчителів (Польща), Підкарпатський центр навчання вчителів у Жешуві (Польща) та Міністерство освіти провінції Альберта (Канада). Окрім цього, майже кожен район області співпрацює з різними країнами», – поінформувала С. Книшик.

Вона зазначила, що Львівщина є постійним учасником міжнародних проектів, таких як «Шкільна академія підприємництва» та «Як навчати творчо та ефективно, щоб зацікавити учнів математикою».

Зазначимо, у Львівській області здійснюється широкомасштабний комплекс заходів щодо навчально-методичної підтримки вчителів української мови та українознавчих дисциплін в навчальних закладах Республіки Польща. В рамках «Програми розвитку освіти Львівщини» щорічно у липні проводяться навчальні семінари з професійного розвитку вчителів української мови для вищезгаданих вчителів. Метою таких заходів є підвищення професійного рівня вчителів української мови зарубіжжя, а також підтримка зв’язків з діаспорою.

Нагадаємо, у 2013 році з метою обміну досвідом Львівщину відвідала делегація методистів та вчителів-консультантів із м. Слупська та м. Кошаліна (Польща).

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області за ...

КОМЕНТАРІ