Ірина Сех просить Олександра Турчинова призначити її тимчасовим виконувачем обов'язків голови Львівської облдержадміністрації

Ірина Сех просить Олександра Турчинова призначити її тимчасовим виконувачем обов'язків голови Львівської облдержадміністрації

27.03.14 16:02 0 663
Народний депутат України Ірина Сех звернулася до виконувача обов'язків Президента України, Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова із заявою, в якій просить призначити її тимчасовим виконувачем обов'язків голови Львівської облдержадміністрації. Своє прохання вона обґрунтовує тим, що виконувач обов'язків Президента України має здійснювати призначення лише тимчасових виконувачів обов'язків на відповідні посади до обрання і вступу на посаду нового Президента України.

Як йдеться в заяві, відповідно до ст. 8 Закону України "Про місцеві державні адміністрації" голів місцевих державних адміністрацій призначає на посаду Президент України на строк своїх повноважень.

"Призначення голів місцевих державних адміністрацій на постійній основі може здійснювати лише обраний згідно з Конституцією Президент України протягом терміну своїх повноважень. Відтак виконувач обов'язків Президента України як особа, яка не обиралась Президентом України, має здійснювати призначення певних осіб лише як тимчасових виконувачів обов'язків на відповідних посадах на період до обрання і вступу на пост нового Президента України.

При цьому, статус особи, яка тимчасово виконує обов'язки на певній посаді, передбачає гарантії збереження попереднього статусу та посади, на яку її було призначено чи обрано.

З огляду на викладене, прошу Вас внесті зміни до Указу Президента України від 02 березня 2014 року № 212/2014 "Про призначення І.Сех головою Львівської обласної державної адміністрації" щодо призначення мене тимчасовим виконувачем обов'язків голови Львівської обласної державної адміністрації", – зазначає Ірина Сех.

Нагадаємо, що Указом за підписом виконувача обов'язків Президента України, Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова від 2 березня 2014 року Ірину Сех призначено головою Львівської обласної державної адміністрації.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Луцьку 57-а сесія міської ...

КОМЕНТАРІ