Чернігів: «Творчість» на стінах може обійтися батькам у 1360 грн.

Чернігів: «Творчість» на стінах може обійтися батькам у 1360 грн.

27.03.14 13:40 0 634
1360 гривень, майже ціла місячна зарплата, – такою є максимальна сума штрафу за незаконні «настінні» розписи й малюнки, якими так часто тішаться підлітки. Про недопустимість цих та інших порушень Правил благоустрою Чернігова попереджає екологічна інспекція.

«Навесні ми активізуємо співпрацю з загальноосвітніми навчальними закладами та закладами професійної освіти, адже нерідко в пошуках розваг підлітки обирають собі заняття не з корисних: аерозольними балончиками розписують і розмальовують стіни будинків, споруд, паркани й тротуари. Хочу ще раз попередити про відповідальність насамперед батьків – за незаконну творчість своїх дітей ви можете зазнати серйозних втрат із сімейного бюджету – від 340 до 1360 грн.», - наголошує начальник екологічної інспекції Сергій Стринадко.

Він переконаний - тільки завдяки спільній роботі інспекторів, вчителів та батьків вдасться роз’яснити дітям, що псувати обличчя рідного міста (клеїти будь-де оголошення й рекламу, писати й малювати на стінах та парканах, розфарбовувати скульптури чи пам’ятники, тощо) не лише незаконно, а й дорого. Адже винні у порушенні Правил благоустрою за власний рахунок повинні відшкодувати повну вартість ремонту фасаду або стіни житлового будинку, інших елементів (об’єктів) благоустрою.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ