У Чернігові обговорили проблеми щодо виконання індивідуальних програм реабілітації інвалідів

У Чернігові обговорили проблеми щодо виконання індивідуальних програм реабілітації інвалідів

27.03.14 11:20 0 744
25 березня секретар Чернігівської міської ради Владислав Кухар взяв участь у засіданні круглого столу на тему: «Роль індивідуальних програм реабілітації у відновленні порушених або втрачених здібностей інвалідів, створення умов до професійної, побутової та громадської діяльності».

Серед учасників цього заходу були посадові особи міської ради, управлінь праці та соціального захисту населення Деснянської та Новозаводської районних у місті Чернігові рад, представники громадських та благодійних організацій, що опікуються проблемами інвалідів, а також батьки дітей-інвалідів.

Під час заходу обговорені питання щодо складання та виконання індивідуальних програм реабілітації, проблеми, які виникають у процесі складання програм, а також залучення громадських та благодійних організацій до їх виконання.

За словами Владислава Кухаря, у Чернігові з кожним роком зростає чисельність інвалідів, тому кожна відповідальна особа повинна виконувати низку завдань, спрямованих на забезпечення захисту прав інвалідів та дітей-інвалідів, створення умов для повноцінного їх життя в суспільстві, для здобуття ними освіти, отримання комплексних послуг із догляду та реабілітації.

«У Чернігові є ряд організацій, які надають освітні та реабілітаційні послуги дітям-інвалідам. Міською радою розроблена і протягом семи років підтримується «Програма підтримки громадських організацій інвалідів». Громадські організації фінансуються в межах можливості міського бюджету. Але на даний час стоїть питання про економію бюджетних коштів, тому законодавча база, яка існує для захисту прав інвалідів, на жаль, не виконується ні на рівні держави, ні на рівні області та міста» - сказав В. Кухар. Він також висловив сподівання, що працюючи спільно зі всіма структурами, зробиться все можливе для того, щоб людям з інвалідністю у нашому місті жилося краще.

Учасники круглого столу дійшли висновку, що умови виконання індивідуальних програм реабілітації мають певні недоліки та потребують вдосконалення. Вони вирішили звернутися до законодавчих та виконавчих органів із пропозицією враховувати можливості та досвід громадських організацій, що опікуються інвалідами, у виконанні індивідуальних програм реабілітації, а також на базі відділу безкоштовної правової допомоги громадської організації інвалідів «Благодіяння» створити постійно діючий консультаційний центр із дотримання прав інвалідів при складанні та виконанні ІПР.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ