Кубок Теребовлянщини з техніки пішохідного туризму здобула команда «Легіон» з Тернополя

Кубок Теребовлянщини з техніки пішохідного туризму здобула команда «Легіон» з Тернополя

27.03.14 14:32 0 678
Відбулись п’яті відкриті змагання зі спортивного туризму (вид – пішохідний туризм) за Кубок Теребовлянського району. Цьогоріч вони були присвячені 105-річчю з Дня народження Головного Провідника ОУН Степана Бандери (1909-1959).

Як повідомив керівник гуртків-методист Теребовлянського центру туризму Андрій Капуста, змагання проводились з метою популяризації та розвитку туризму як виду спорту, формування у молоді практичних умінь і навичок із спортивного туризму, організації змістовного дозвілля, виявлення найсильніших команд, апробації нових методик та прийомів організації й проведення змагань зі спортивного туризму у закритих приміщеннях.

Боротьба за Кубок на короткій командній дистанції «смуги перешкод» ІІ класу складності розгорнулась у закритому приміщенні спортивного залу Микулинецької ЗОШ І-ІІІ ст., що саме по собі для техніки пішохідного туризму є ще досить незвичним.

- Такий досвід відкритих змагань у приміщенні в Тернопільській області започатковано вперше Теребовлянським центром туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді ще в 2010 році, – каже Андрій Капуста. – Змагання у приміщенні в час міжсезоння, коли погодні умови не дозволяють тренуватися надворі, дозволяють не переривати тренувальний і змагальницький процес, підвищувати кваліфікацію та досвід юних спортсменів. З цією метою і проведено змагання в Микулинцях, у невеликому за розмірами спортивному залі звичайної школи.

Учасниками Кубкової першості стали 12 найсильніших команд юних спортсменів Тернопілля – з Тернополя, Теребовлянського, Кременецького та Зборівського районів, котрі останні роки посідають провідну п’ятірку місць на Спортивних іграх учнівської молоді Тернопільщини зі спортивного туризму з виду – пішохідний туризм.

- Про високий представницький рівень свідчить той факт, що з 48-ми учасників двоє були кандидатами в майстри спорту, десятеро – з І дорослим розрядом зі спортивного туризму, 23 чоловіки – з ІІ дорослим розрядом та 10 спортсменів – із ІІІ розрядом, – наголосив Андрій Капуста.

Боротьба технік і тактик виявила найсильніших. Найвправнішими стали юні спортсмени – команда «Легіон» Тернопільського центру творчості дітей та юнацтва, котра виборола Кубок змагань (тренер – Мороз Роман). Команда «Eclipse» Почаївського будинку дитячої творчості з невеликим відставанням посіла друге місце (тренер – Бельков Юрій). А третє місце дісталось команді спортсменів «Крок» з Тернопільського обласного комунального центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді (тренер – Борщ Сергій). Усі команди-призери та учасники нагороджені медалями та грамотами, команда-переможець – кубком.

- Незважаючи на те, що господарі змагань не посіли призових місць, для наших спортсменів це є хороший досвід, бо як відомо, програти чемпіонам обласних змагань почесно, – каже Андрій Капуста. – Попереду ХVІІІ Спортивні ігри Тернопільщини, на яких вихованці Теребовлянського центру туризму представлятимуть свій район. Тож бажаємо їм наснаги до перемоги, спортивного азарту та туристського завзяття.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинянин перевозив без ...
Наступна новина: У День театру глядачів на ...

КОМЕНТАРІ