В Тернополі сергій Надал розповів про особливості реформування органів місцевого самоврядування

В Тернополі сергій Надал розповів про особливості реформування органів місцевого самоврядування

27.03.14 15:48 0 653
25 березня у Києві під головуванням віце-прем’єр міністра України Володимира Гройсмана відбулася нарада щодо обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Участь у нараді взяв міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Вчора відбулася нарада за участю міських голів, прем’єр міністра України Арсенія Яценюка, віце-прем’єр міністра Володимира Гройсмана та міністра юстиції Володимира Петренка, - зауважив Сергій Надал. – Йшлося про затвердження концепції реформи органів місцевого самоврядування».

Суть концепції полягає у збільшенні повноважень місцевих громад, тобто використання практики європейських держав.

«Коротко основні моменти концепції - самим органам місцевого самоврядування буде належати контроль по охороні правопорядку це створення і функціонування муніципальної поліції, - відзначив міський голова Тернополя. – Це ж стосується і роботи швидкої допомоги і надання первинного рівня обслуговування, повернення місцевим громадам функцій держбудконтролю, тобто контроль початку будівництва, введення в експлуатацію будинку і так далі, повернення місцевим громадам функцій по реєстрації – реєстрація суб’єктів господарювання, свідоцтво на право власності, будь-які інші реєстраційні документи, надання органам місцевого самоврядування функцій БТІ, які були забрані».

Крім того, у концепції йдеться про збільшення видів податків і сум надходжень до місцевих бюджетів.

«Податок з доходів фізичних осіб буде залишатися на території тих громад, де сплачується, - зауважує Сергій Надал. - Податок на прибуток буде поступати також до бюджетів місцевих громад. Місцеві громади будуть мати право надавати певні пільги по місцевих податках, щоб мати можливість стимулювати розвиток підприємництва».

Пропонується також повністю ліквідувати обласні і районні адміністрації, їх функції передати радам, і створити виконавчі комітети.

«Стосовно представників держави на місцях буде введена посада префектів або уповноважених – їх основна функція контроль за дотримання законодавства, - підсумував міський голова. - Пропонується прийняти і затвердити концепцію на державному рівні до 15 квітня 2014 року».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ДАІ ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ