На Буковині правоохоронці закрили 10 підпільних ігрових клубів

На Буковині правоохоронці закрили 10 підпільних ігрових клубів

28.03.14 16:10 0 685
Троє мешканців міста Сокирян організували мережу гральних закладів на території трьох районів Чернівецької області.

Протягом декількох років кримінальна трійця з Сокирянщини збагачувалась за рахунок людей, залежних від азартних ігор. 10 ігрових клубів, що їм належали, знаходились на території Сокирянського, Кельменецького та Хотинського районів.

У закладах не було гральних автоматів, проте доступ до азартних ігор здійснювався за допомогою комп’ютерів та мережі Інтернет. Потрапити у ці клуби могли тільки постійні клієнти або ті, кого вони рекомендували власникам.

Усі працівники мали чіткі інструкції: якщо у закладі з’являються непрохані гості, тобто працівники міліції, знищували документацію та інформацію на комп’ютерах.

Незважаючи на всі запобіжні міри зловмисників, працівникам управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС області вдалось викрити злочинну діяльність власників гральних закладів.

Працівники УДСБЕЗ в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 203-2 (Зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України провели санкціоновані обшуки в офісі, у приміщеннях ігрових клубів, а також за місцем проживанням підозрюваних. У ході заходів було виявлено та вилучено 205 одиниць комп`ютерної техніки (системні блоки та інше комп’ютерне обладнання), грошові кошти в сумі 11 тисяч доларів США, понад 12 тисяч євро, бухгалтерські документи, чорнові записи, зошити ігрових закладів з наявними записами доходів та інші речові докази злочинної діяльності.

У разі доведення вини зловмисникам, їм загрожує штраф до п'ятдесяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та конфіскація грального обладнання.

На даний час тривають слідчі дії.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: аграрний фонд ...
Наступна новина: Державтоінспекція ...

КОМЕНТАРІ