Буковинська міліція вкотре попереджає: купівля товарів через Інтернет може виявитися обманом

Буковинська міліція вкотре попереджає: купівля товарів через Інтернет може виявитися обманом

28.03.14 08:56 0 656
Правоохоронці неодноразово розповідали про те, як вберегти свої кошти та не стати жертвою шахраїв, проте час від часу такі випадки все ж трапляються.

Одним із поширених видів шахрайств є недобросовісне використання зловмисниками мережі Інтернет для збагачення. Різноманітні інтернет-магазини та аукціони, можливості оплати рахунків та валютні операції через Всесвітню павутину безумовно де в чому роблять наше життя простішим. Однак, легковажність громадян дозволяє шахраям без зайвих перешкод заволодіти їхніми коштами.

Так, 24-річний чернівчани через інтернет-магазин 13 березня замовив плазмовий телевізор та деякий інструмент. Обговоривши суму замовлення із продавцем по телефону, чоловік перерахував 3 тисячі гривень на банківський рахунок. Однак замовленого товару хлопець так і не отримав.

Інший 30-річний мешканець обласного центру через електрону мережу перерахував 1500 гривень за придбання ігрової приставки, але замовлене так і не надійшло, і гроші звісно ніхто не повернув.

Наразі працівники міліції за цими фактами проводять всі необхідні заходи спрямовані на встановлення шахраїв.

А правоохоронці вкотре нагадують громадянам: Перед здійсненням платежу (завдатку) попередньо перегляньте відгуки користувачів, які вже мали досвід користування даним веб-ресурсом та оцінили якість товару/послуги та його безпечність (для отримання такої інформації можна використовувати і пошукові системи). Якщо вже і надумали шопитися в мережі, то перевірте авторитет інтернет-магазину та наполягайте на оплаті лише після отримання товару. А якщо ж вас все ж ошукали, обов’язково звертайтеся до міліції за допомогою. Пам’ятайте! Збереження ваших коштів у таких випадках залежить тільки від вас.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олександр Турчинов: ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ