Волинські правоохоронці перекрили міжнародний канал постачання жінок у сексуальне рабство

Волинські правоохоронці перекрили міжнародний канал постачання жінок у сексуальне рабство

28.03.14 17:04 0 670
Незаконною діяльністю займалося подружжя – 48-річний поляк та 43-річна українка. Тепер зловмисникам загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

– У ході проведення добре спланованої операції працівники відділу боротьби з торгівлею людьми та злочинами проти моральності обласного управління міліції під час перетину кордону на митному посту «Ягодин» затримали двох осіб, котрі займалися вербуванням українок для подальшої сексуальної експлуатації у Республіці Польща, – розповів під час прес-конференції т.в.о. начальника УМВС України у Волинській області Михайло Руденко.

Загалом правоохоронці задокументували п’ять фактів вербування та переміщення жінок. Таким чином, використовуючи обман та уразливий стан волинянок, подружжя організувало такий-собі кримінальний бізнес.

– На даний момент особи затримані, відносно них обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном два місяці, – повідомив полковник міліції. – Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за частиною другою статті 149 Кримінального кодексу України (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини). Проводиться досудове розслідування, в ході якого уже встановлено та опитано шість потерпілих осіб. Окрім того, накладено арешт на автомобіль, що використовувався для переміщення потерпілих за кордон.

Нині працівники міліції перевіряють причетність затриманих до аналогічної злочинної діяльності на території інших областей.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ